Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto mixt. XRP, MATIC en NFT update

Tech Robert Kroes 8 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus tijd voor onze crypto update. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bieden we updates over Ripple (XRP) en Polygon (MATIC). We sluiten af met een NFT update.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt door, prijzen top 25 crypto wisselen

Na de rally van de afgelopen dagen blijft de live Bitcoin prijs stijgen. De live Bitcoin prijs bedraagt op het moment van schrijven EUR 338.3310,14 ($ 47.763,53). Dit is 2,44% hoger dan gisteren rond deze tijd, al is het wel lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Bij de top 25 crypto zien we momenteel wisselende resultaten. Near (NEAR) verliest met 5,69% het meest. De grootste stijging is voor Shiba Inu (SHIB) met + 19,45%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Prijs Ripple (XRP) schiet omhoog bij goed vooruitzicht voor crypto

In onze analyse van gisterenmiddag voorzagen we al een fikse koersstijging van de Ripple (XRP). Dat maakt de munt waar en dit zien we in de marktkapitalisatie. In één beweging passeerde de munt Cardano (ADA) en Solana (SOL) om de zesde plaats op de ranglijst te veroveren.

Alleen stable coins USD Coin (USDC) en Tether (USDT) en BinanceCoin (BNB) staan nog tussen het veroveren van de top 3 in. Dat gat is overigens wel groot, want de marktkapitalisatie van Ripple (XRP) is momenteel 36,08 miljard. BinanceCoin (BNB) en Tether (USDT) lijken met respectievelijk 62,66 miljard en 68,23 miljard voorlopig nog buiten bereik, terwijl het gat met de USD Coin gezien de marktkapitalisatie van 45,01 miljard kleiner is.

De kooplust voor Ripple (XRP) is vooral ingegeven door de punten die de crypto scoort in de rechtszaak tegen de SEC. Men nadert daar langzaam de ontknoping en de rechter kent XRP veel verzoeken toe. Insiders houden dan ook rekening met een overwinning die gunstig kan zijn voor de hele cryptomarkt, omdat met zo’n overwinning crypto een stuk lastiger als security gezien kan worden. Analisten houden dan ook rekening met prijsstijgingen tot 50%. De huidige Ripple (XRP) prijs bedraagt $ 0,852 en dat is 9,66% hoger dan gisteren.

Crypto Polygon (MATIC) schiet omhoog door investeerders

Een van de zogenoemde Ethereum (ETH) killers is Polygon (MATIC). Om de concurrentieslag met de op één na grootste cryptomunt vol te houden heeft men geld nodig. Investeerders blijken in de rij te staan. Om de schaalbaarheid te vergroten en Web 3.0 toepassingen zoals Dapps te kunnen ontwikkelen en verbeteren heeft men een investeringsronde gedaan.

Er namen liefst 40 bekende crypto deel aan de fundraising die liefst $ 450 miljoen op. Dit zagen investeerders duidelijk als een bullish teken. De huidige Polygon (MATIC) prijs bedraagt namelijk $ 1,952. Dit is een stijging van 9,23% ten opzichte van gisteren.

NFT update: Nederlands nieuws en wat bracht de Lamborghini NFT veiling op?

Gaminglegende ‘Kwebbelkop’ kreeg een burn-out, maar niet van de crypto. Hij startte namelijk een eigen NFT launchplatform. Het interessante is dat gebruikers pas betalen als ze hun NFT daadwerkelijk op de markt brengen.

Dat kan lucratief zijn, zo bewees Lamborghini. Vorige week organiseerden zij namelijk hun eerste NFT veiling. Inmiddels is deze afgelopen. De opbrengst is bekend en men kan gerust van een succes spreken.

Tot slot hebben geïnteresseerden de kans om op NFT’s te bieden bij het online veilinghuis. Hier vindt de veiling van een bijzondere collectie NFT’s plaats. Het opvallende is dat de geboden prijzen tot nu toe ver achterblijven bij prijzen die eerder voor NFT’s van deze kunstenaar betaald werden en de inschatting van de experts. Ben jij benieuwd naar alle details van deze update? Deze kun je hier lezen.

Uiteraard houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom crypto. De eerstvolgende update kun je vanavond verwachten na sluiting van de Amerikaanse financiële markten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen