Bitcoin update: prijs Bitcoin vlak, crypto daalt. Bullish en bearish scenario
Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Zoals we zien is de vaart even uit de rally van de BTC prijs. Wij bekijken het bullish en bearish scenario.
Om actueel van start te gaan bekijken we uiteraard eerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.
Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 cryptomunten dalen vooral
Als we naar de live Bitcoin prijs kijken zien we dat deze op het moment van schrijven EUR 38.779,76 ($ 44.252,09) noteert. Dit is 0,99% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.
De prijzen voor de top 25 cryptomunten zijn vooral negatief. Er zijn wel enkele uitzonderingen. De cryptomunt met de grootste winst in de afgelopen 24 uur is de Ripple (XRP), die 7.33% in waarde stijgt en die wij vanmiddag uitgebreid analyseerden. Zoals we opmerkten noteren de meeste cryptomunten een verlies over de afgelopen 24 uur. Het grootste verlies is voor Near (NEAR), dat 5,38% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.
De Bitcoin prijs verdeelt de markt nog steeds
Als we iets verder inzoomen op de Bitcoin prijs zien we dat deze tijdens de Amerikaanse handelsuren een vergeefse poging deed om door de weerstand op $ 45.000,- te breken. Ondanks dat de munt nog steeds een winst noteert zien we dat deze daar nu weer onder beweegt. De vraag is natuurlijk wat we nu kunnen verwachten. De markt is nog steeds verdeeld, dus wij schetsen eerst het bearish scenario en daarna het bullish scenario.
Het bearish scenario: gaat de Bitcoin weer crashen?
De diverse analyses laten zien dat de huidige koers rond $ 44.000,- een belangrijk kruispunt voor de Bitcoin is. Deze koers was namelijk een eerdere weerstand. Als de Bitcoin prijs hier weer onder zakt zal deze weerstand weer gelden. Bovendien moeten we dan concluderen dat deze rally slechts een bullish opleving in een continuerende koers was.
In dat geval zal de Bitcoin volgens analisten weer terugvallen naar waardes onder de $ 40.000,-. Zoals we in deze analyse zien kan het dan hard gaan. De trend beweegt dan namelijk richting $ 36.000,- en kan via een tussenstap op $ 33.000,- zelfs voor heht eerst in een jaar onder de $ 30.000,- komen, waarmee er (in ieder geval op korte en middellange termijn) een bear markt zou aanbreken. Of het zo ver gaat komen is echter de vraag.
Het Bullish scenario: BTC maakt support van weerstand
Toen de weerstand op $ 45.000,- vanmiddag nog te sterk bleek daalde de koers naar $ 43.000,-. Het positieve is dat de Bitcoin prijs daarna weer razendsnel herstelde tot boven de tot voor kort zo gevreesde $ 44.000,-. Als de munt boven deze stand blijft zal die stand niet langer als een weerstand, maar als eerste supportniveau blijven. Dat geeft mogelijkheden tot verdere groei. Een tweede bullish teken is dat er geen grote dalingen in open interest op de futures markt te zien waren. Dit is voor analisten een teken dat deze prijsstijging structureler is dan een rimpeling in een consolidatiefase.
Als de munt boven de $ 44.000,- blijft is er, met die koers als support, dus weer ruimte voor verdere groei. Analisten zien dan weer weerstanden op $ 48.000,- (zoals we gisteren verklaarden), $ 51.000,- en $ 53.000,-.
Dit wisselende patroon dat uit beide voorgaande analyses blijkt wordt bevestigd in een andere analyse, gemaakt door de analisten van FXStreet. Het blijft dus spannend op de cryptomarkt.
Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?
Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”