Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto stijgt. Hierom wordt het spannend…

Tech Robert Kroes 22 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Aan het eind van de eerste handelsdag bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een BTC mijlpaal en de indicatoren die op een spannende week duiden. Tot slot bekijken we uiteraard de koersverwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 cryptomunten stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.089,24 ($ 41.102,61). Dat is 0,62% lager dan gisteravond en ook iets lager dan tijdens onze Bitcoin update van afgelopen vrijdag.

De prijzen van de top 25 cryptomunten van de top 25 cryptomunten zijn over het algemeen positief. Er zijn wel enkele verliezers, maar als we zien dat Solana (SOL) met -0,68% het meest verliest lijkt de schade in de top 25 crypto meegevallen te zijn. De snelst stijgende cryptomunt van de afgelopen dag was Terra (LUNA) met + 5,24%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Weer een mijlpaal voor de Bitcoin

Vandaag werd er een hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Bitcoin. Voor het eerst voerde een grote zakenbank, Goldman Sachs, een over-the-counter cryptotransactie uit. De contrapartij was Galaxy Digital.

Nu de eerste transactie door een reguliere bank een feit is duidt dit volgens insiders op verdere acceptatie van BTC en crypto in de financiële wereld. Dit is uiteraard een bullish signaal, toch zagen we dat de prijs niet direct reageerde.

De volgende technische indicatoren beloven een spannende week voor BTC

Als we af moeten gaan op de meest actuele technische indicatoren kunnen we voor de Bitcoin prijs een spannende week verwachten. Wij bekijken deze indicatoren uiteraard.

Allereerst zien we dat het aantal Bitcoin adressen toeneemt. Sinds 21 februari zien we dat er steeds meer nieuwe Bitcoin adressen gecreëerd worden. Alleen op 17 maart kwamen er al 480.000 adressen bij. De markt ziet dit als een bullish signaal.

Daarnaast zien we dat de open interest op Bitcoin opties toeneemt. Dit komt volgens analisten door een lage BTC voorraad op de beurzen. Tegelijk met de open interest neemt de leverage toe. Dit betekent enerzijds dat beleggers meer risico willen nemen en dus een prijsstijging verwachten. Anderzijds maakt de verhoging van leverage hun investering ook kwetsbaar, aangezien een relatief kleine koersval al tot executie van de crypto portefeuille kan leiden. Aangezien het aantal short- en long posities op dit moment ongeveer gelijk is, is het lastig op basis van deze indicator alleen een trend te constateren.

Als je meer wilt weten over de handel in derivaten en de spelers in deze markt introduceren onze collega’s van Tradeincrypto.com graag Huobi exchange.

Bitcoin koersverwachting week 12: veel volatiliteit en spanning

Ondanks de tegengestelde signalen maken we natuurlijk een voorlopige Bitcoin koersverwachting voor de komende week op. We zagen vanmiddag al dat vorige week een positieve week was met flink BTC rendement. Lukt dit in de komende week weer? Wij analyseren.

Hiervoor bespraken we dat leverage de portefeuille kwetsbaar kan maken. Dat bleek toen de koers vandaag de weerstand op $ 42.000,- niet kon breken. Er werd direct voor meer dan $ 20 miljoen geliquideerd. Hierna herstelde de prijs weer tot boven $ 41.000,-, waarmee de markt tot rust kwam.

Natuurlijk blijft de situatie in Rusland boven de markt hangen. Ook zien we uit de indicatoren hiervoor dat short- en long posities elkaar in evenwicht houden. Toch zorgen technische analyses voor enig optimisme. Het wordt een spannende week, maar een groei naar $ 42.500,- daarna naar $ 44.500,- zou onder normale omstandigheden haalbaar moeten zijn. Deze BTC-analyse, inclusief grafieken, zie je hier.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelen volgen. Morgen vind je onze eerste update weer in de cryptolunch.

Overigens blikken we natuurlijk ook vooruit op de prijsontwikkeling van andere beleggingen, zoals aandelen, goud, olie, obligaties en opties. Onze wekelijkse koersverwachting lees je natuurlijk op onze zustersite MANNERS.nl

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen