Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto stijgt. naar worst case of reversal?

Tech Robert Kroes 6 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Nu de markt tot rust komt is het de vraag wat de Bitcoin gaat doen. Zien we een worst case scenario of een reversal? Welke koersen moeten we nu in de gaten houden?

Uiteraard bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto herstellen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.114,32 ($ 43.135,80). Dit is 0,13% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Het sentiment bij de top 25 cryptomunten lijkt positiever. We zien nog wel verliezen. Het grootste verlies in de afgelopen 24 uur is voor Ethereum (ETH), maar met -1,51% ten opzichte van gisteren valt dat mee. De grootste winst van de afgelopen 24 uur is met 12,92% voor Cosmos (ATOM), maar dit is niet de enige stijging in dubbele cijfers als we op de site van Tradeincrypto.com de live cryptoprijzen bekijken.

Gaat de live Bitcoin prijs naar het worst case scenario of zien we een bullish reversal ontstaan?

Als we de analisten bekijken zagen we gisteren en vanmiddag al dat de markt verdeeld is. Sommige analisten voorzien een zwaar jaar voor de Bitcoin. Andere analisten denken dat de top van de koers nog lang niet bereikt is en dat we de komende maanden een recordrally zien. Op korte termijn blijkt dat vanavond niet anders.

Mike Novogratz voorziet een worst case scenario, maar dat valt mee

Als we beginnen met de analisten die denken dat de Bitcoin verder daalt is Mike Novogratz daarin het meest uitgesproken. Hij voorziet een volatiele periode, waarbij de Bitcoin op zoek gaat naar zijn worst case scenario. Dit klinkt dramatischer dan het is. Novogratz neemt namelijk de koopopdrachten van institutionele beleggers mee in zijn analyses en dan blijkt het worst case scenario tussen $ 38.000,- en $ 40.000,- te liggen. In onderstaand interview bij CNBC legt hij dit uit.

 Volgens deze fractals staat de Bitcoin koers zo weer boven $ 60.000,-

Als we de technische analyses bekijken zien we een ander beeld. De zogenaamde fractals tonen veel gelijkenis met de zogenaamde China pump die we in oktober 2019 zagen. Als we de technische vergelijking bekijken zien we dat er toen in 72 uur een prijsstijging van 44% volgde. Deze prijsstijging zou de Bitcoin nu weer boven $ 61.000,- brengen. Dan ziet de wereld van de belegger er ineens weer anders uit.

Nu worden fractals minder zeker geacht als statistische of dynamische koerspatronen, maar de gelijkenissen met de China pump en de andere technische signalen die we toen zagen (zoals een death cross) zijn te toevallig om onbesproken te laten. De hele vergelijking met grafieken zie je hier.

Op welke bandbreedte van de Bitcoin prijs letten investeerders?

Op dit moment moeten we dus nog steeds met handelen in een onzekere markt (en daar zijn diverse tips voor). De markt lijkt te bewegen in een bandbreedte tussen $ 40.000,-/$42.000,- aan de onderzijde en $ 45.000,- aan de bovenzijde. Om een echte bearish of bullish positie in te nemen zullen investeerders eerst een duidelijke break-out boven of onder deze bandbreedte willen zien. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen