Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto lunch: Prijs BTC & crypto daalt: expert tips, dure fout + LAMBO NFT

Tijdens deze crypto lunch bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook delen we tips van traders, staan we stil bij een kostbare fout en bekijken we de eerste Lamborghini NFT’s.

Normaal gesproken beginnen we de week met de crypto koersverwachting. Omdat we deze week een volatiele week verwachten is een week een iets te lange periode om vooruit te kijken. Daarom kan je ook deze week 2x per dag een actuele update verwachten. We publiceren onze updates rond lunchtijd en ‘s avonds na het sluiten van de Amerikaanse markt.

Zoals gebruikelijk beginnen we deze update met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 33.178,12 ($ 37.022,59). Dit is 2,72% lager dan gisteren rond lunchtijd, maar hoger dan tijdens onze crypto lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Met uitzondering van de stable coins zien we alleen rode cijfers op de digitale koersborden. Het grootste verlies is voor Terra (LUNA), dat 9,26% verliest in 24 uur. Alle resultaten en live cryptoprijzen kun je uiteraard bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Wie denkt dat er in een neergaande markt niets te verdienen valt vergist zich volgens experts. Zij zien diverse kansen voor flinke koersstijgingen. Deze delen we uiteraard met je.

Trading tips: let op Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX) en Cardano (ADA)

Analisten zien kansen voor Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX) en Cardano (ADA), die we hierna bespreken.

Polkadot (DOT) bullish op korte en lange termijn?

Op de korte termijn lijkt Polkadot (DOT) klaar voor een koerssprong. De analisten van FX Street laten zien dat de Polkadot (DOT) nu stabiel boven het supportniveau van $ 15,05 blijft. Daarbij lijkt er weinig tot geen weerstand te liggen tot een koers van $ 24.18. Daarmee kan de koers liefst 42% stijgen. In een gunstige situatie kan de munt zelfs tot het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen stijgen. Dit niveau ligt op $ 24,86, waarmee een winst van 46% gerealiseerd zou worden.

Hiervoor is het wel belangrijk dat de munt het supportniveau van $ 15,05 houdt. Als dit niet zou lukken kan de munt verder zakken tot waarschijnlijk de range van $ 12.93 tot $ 10,37. In een heel slecht scenario is een val naar $ 7,- mogelijk.

Op lange termijn zijn er veel fundamentele factoren (zoals een grote sponsordeal met FC Barcelona) die een koersstijging van Polkadot (DOT) rechtvaardigen, zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien.

Men verwacht dat de munt aan het eind van het jaar minimaal $ 40,- tot $ 50,- waard zal zijn. Dit is nog onder het Polkadot all time high van $ 82,- maar een prachtig rendement ten opzichte van de huidige Polkadot (DOT) prijs, die $ 17,70 bedraagt met een verlies van 5,95% in 24 uur.

Avalanche (AVAX) en Cardano (ADA) crypto kooptips in februari?

Andere analisten kijken meer naar fundamentele factoren en user cases. Zo tippen zij Avalache (AVAX) als dé munt om in februari te kopen. Zij zien dat deze blockchain sneller, goedkoper en beter schaalbaar is dan de huidige populaire blockchain-netwerken, zoals Ethereum (ETH). Sterker nog, de Ethereum Virtual Machine (EVM) draait zelfs al op de Avalanche Blockchain. Op dit moment bedraagt de live Avalanche prijs $ 66,26 met een verlies van 5,87% in 24 uur, dus daar zou ook een interessant rendement kunnen liggen.

Cardano (ADA) blijft doorontwikkelen

Een andere cryptomunt die getipt wordt als we het over rendement in februari hebben is Cardano (ADA). Ook hier wordt de snelheid en connectiviteit van de blockchain als argument genoemd, al speelt volgens analisten ook hier de snelheid van transacties een grote rol. Daarbij lijken de technische indicatoren duidelijk te maken dat er niet veel ruimte is voor verder verlies en dat de bulls de controle overnemen. Dit zie je in onderstaande analyse.

Vooralsnog merken investeerders dat nog niet. Met een verlies van 4,71% in 24 uur bedraagt de huidige Cardano (ADA) prijs $ 1,017. Of dit betekent dat er een fiks rendement te behalen valt of dat we deze technische analyse met een korreltje zout moeten nemen zal de tijd leren.

Peperdure crypto fout kost belegger $ 500.000,-

Voor één crypto investeerder waren de druiven wel heel zuur. Hij deelt op Reddit hoe hij via een smart contract Ethereum (ETH) omwisselde voor Wrapped Ethereum (WETH). Toen hij deze weer terug wilde wisselen naar Ethereum (ETH) zond hij ze terug naar het contract. Dit bleek niet de juiste procedure. Hiermee was hij zijn bezit in Ethereum (al dan niet wrapped) kwijt. De schade: $ 500.000,-. Dit is dus een dure les die ons leert om altijd de juiste procedures te volgen en deze te controleren voor je een transactie doet. Overigens heeft de investeerder die deze fout maakte zijn originele post inmiddels verwijderd, maar hier kan je e.e.a. nalezen.

Ga jij morgen echt ‘hodl for lambo’ met de Lamborghini NFT?

‘Hodl for lambo’ is een kreet die cryptotraders vaak slaken in een bullish markt. Ze bedoelen daarmee dat je jouw cryptomunten vast moet houden tot je er een Lamborghini van kunt kopen. Wie nog niet toe is aan een echte Lamborghini maar wel met crypto bezig is kan morgen meebieden op een heuse Lamborghini NFT.

Er worden dan 5 NFT’s geveild. Deze bestaan uit een fysieke component (een stukje carbon uit de ruimte met daarop het registratienummer van de NFT) en de NFT zelf, een zeer bijzondere fotocollage van een Lamborghini richting de ruimte. Hier kun je alle bijzonderheden lezen en een video + mooie beelden van de Lamborghini NFT bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!