Crypto update: prijs BTC en crypto daalt: YouTube in NFT en SOL Analyse

Tech Robert Kroes 27 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we hoe YouTube in NFT’s stapt, hoe in Rusland de gedachte over een crypto ban draait en analyseren we de Solana (SOL) koers.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto geven vertekend beeld met daling

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 32.512,18 ($ 36.546,97). Dit is 3,25% lager dan gisterenmiddag.

Ook de andere crypto uit de top 25 noteren rode cijfers. Hett grootste verlies is voor Cosmos (ATOM), dat 8,38% verliest in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Overigens geven de verliespercentages van vandaag een wat vertekend beeld. Gisteren was er namelijk een opgaande beweging te zien. Nadat de FED haar rentebesluit had toegelicht verdampten die winsten en werd het sentiment licht negatief. Als we deze correctie in ogenschouw nemen is de markt na die correctie redelijk neutraal.

YouTube stapt in crypto met NFT faciliteiten

Susan Wojcicki is de CEO van YouTube en zij gaf een nieuwjaarsboodschap uit. In deze vooruitblik op 2022 legde zij de aandachtspunten van de filmpjesgigant uit. Opvallend daarin is dat zij uitdrukkelijk adresseert dat YouTube voor de creators meer mogelijkheden wil bieden. Zonder concreet te worden benoemt ze daarbij de mogelijkheid om in te spelen op de NFT hype. Ook meldt ze dat het advertentiebeleid is versoepeld. We zien nu al dat dit betekent dat crypto-gerelateerde initiatieven meer ruimte krijgen om op YouTube exposure te zoeken.

In Rusland kantelt het debat over crypto door inmenging Putin

De cryptomarkt werd eerder deze maand opgeschrikt door berichten over een cryptoban in Rusland. Inmiddels lijkt het tij daar te keren. Crypto-voorstander Vladimir Putin heeft zich namelijk in het debat gemengd. Hij wil helemaal geen ban, maar juist het minen van crypto toestaan.

Hij denkt daarbij aan regelgeving, belastingen en extra economische kansen. Ook roept hij de Centrale Bank op om niet te hard van stapel te lopen maar samen met de regering naar de toekomst van crypto te kijken. Veel mensen hebben het idee dat uiteindelijk Putin’s wil wet is in Rusland, dus we zijn benieuwd wat dit vriendelijke advies op gaat leveren.

Dit betekent de komende Blockchain upgrade voor de Solana (SOL) prijs

Solana (SOL) is een cryptoproject met als doel om een blockchain te creëren die een flink aantal (50.000) transacties per seconde kan genereren en daarmee snel kan functioneren voor allerlei doelen, zoals DeFi apps en marktplaatsen. Dit klinkt ambitieus en deze verwachting zorgde al voor menige koersstijging. Daar kwam de laatste dagen verandering in toen er een flink aantal netwerkstoringen optrad.

In plaats van een slap excuus kroop CEO Anatoly Yakovenko achter de computer om op Twitter in gesprek te gaan met de community en het probleem te erkennen, uit te leggen en beterschap te beloven.

Een van de beloftes is dat er binnen 4 tot 5 weken een Blockchain upgrade zal worden uitgerold die deze problemen moet verhelpen. Daarbij gaat al langer het gerucht dat Coinbase Solana Program Library tokens (SPL) op gaat nemen. Dit is de Solana-tegenhanger van de ERC 20 coins. De vraag is natuurlijk of het verstandig is om op deze komende bewegingen te anticiperen en nu alvast Solana (SOL) te kopen.

Analist redelijk zeker over prijsstijging Solana (SOL)

Als we de hoogste prijs ooit voor Solana (SOL) bekijken dan zien we dat deze op 6 november vorig jaar behaald werd met een koersrecord van $ 259,96. In december vorig jaar was de hoogste prijs $ 242,28 en het laagste punt $ 141,62). Daarmee concluderen we dat de munt nu $ 170,16 (oftewel 189%) lager handelt dan tijdens het koersrecord. Ook ten opzichte van december is er een verlies van $ 90,66 (oftewel 37%) te noteren. Daarmee lijkt het een overweging waard om voor de huidige Solana (SOL) prijs van $ 92,31% in te stappen. Uiteraard blijven wij de koersbeweging en eventueel herstel van Solana (SOL) volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen