Crypto lunch: prijs BTC en crypto stijgt. Telecom in crypto, Trump over NFT

Tech Robert Kroes 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we de verrassende stap van Deutsche Telecom in crypto en de populariteit van Shiba Inu (SHIB). Tot slot staan we stil bij een woedende Donald Trump die de cryptomarkt weer onder vuur neemt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.534,80 ($ 49.131,90). Dit is 0,78% hoger dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Ook het sentiment bij de top 25 crypto blijft gunstig. We zien momenteel alleen positieve cijfers. Grootste prijsstijging is voor Polygon (MATIC), dat +12,82% noteert. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen analyseren.

Deutsche Telekom stapt groots in Polkadot (DOT) crypto

Dat Polkadot (DOT) veel fans heeft is bekend, maar ook grote bedrijven tonen interesse in de cryptomunt. De crypto gemeenschap werd vanmorgen verrast door een persbericht van Deutsche Telekom. Via haar dochter T-Systems wordt de telecomgigant een validator. Ook heeft zij een fikse hoeveelheid DOT gekocht. Uiteraard had deze aankondiging een gunstig effect op de prijs. De huidige Polkadot (DOT) prijs is $ 26,69. Daarmee noteert de munt een winst van 7.63% in 24 uur.

Crypto Shiba Inu (SHIB) blijft populair bij de Ethereum whales

Uit recente data blijkt dat Shiba Inu (SHIB) nog steeds erg populair is. Als we bekijken naar de 1.000 grootste Ethereum wallets die ook andere cryptomunten bezitten blijkt Shiba Inu (SHIB) het meest populair, gevolgd door de FTX Token (FTT). De hele heatmap kun je hier bekijken.

Donald Trump bezorgd om crypto, maar niet om NFT

In een interview met Fox Business gaf Donald Trump weer waarschuwingen over crypto. Hij blijft achter de dollar staan en ziet crypto als een bedreiging. Hij waarschuwt voor een enorme crash, waarbij de big tech crash kinderspel is. Gezien dit standpunt is het opmerkelijk dat zijn vrouw Melania een eigen NFT lanceerde. Uiteraard vroeg de interviewster naar zijn standpunt over deze stap van zijn echtgenote. Trump reageerde enthousiast en ziet dit als een fan-item, waarmee fans hun waardering voor de vrouw van de voormalig president kunnen tonen door flink te investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen