Crypto lunch: prijs BTC & crypto stijgt: giga interesse, Elon Musk kritisch

Crypto Robert Kroes 21 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we welke massale interesse de rally veroorzaakt. Tot slot zien we hoe Jack Dorsey kritisch is over Web3 en bijval krijgt van Elon Musk.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen flink

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.370,56 ($ 48.941,08). Dit is 6,69% hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen snel. Grootste stijger is Avalanche (AVAX) met 14,05%. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de live koersen van ndere metaverse coins ook dubbele cijfers schrijven. Daarbij zien we dat alle live cryptoprijzen meeprofiteren van de rally.

Enorme kapitaalinjecties en Turkse Lira zorgen voor crypto rally

Voor de rally die we nu zien zijn vooralsnog twee oorzaken aan te wijzen. Zo heeft de Turkse president Erdogan, die eerder juist de oorlog verklaarde aan crypto, voor een boost aan investeringen gezorgd. Dit omdat hij maatregelen blijft nemen om de koers van de Turkse Lira te beïnvloeden.

Daarnaast zien we enorme kapitaalinjecties. Zo stegen de investeringen in Bitcoin in de afgelopen 24 uur met liefst $ 40 miljard. Ook de Shiba Inu (SHIB) zag een kapitaalinjectie. Één whale kocht liefst 4 triljoen SHIB. Met deze kapitaalinjectie ter waarde van $ 136 miljoen steeg de Shiba Inu koers met 11,6%.

Tot slot zien we ook honderden miljoenen dollars aan grote Ripple (XRP) transacties voorbij komen. We zien dat de transacties na aankoop vooral van de beurs gehaald worden, hetgeen duidt op vertrouwen in een prijsstijging. Dat vertrouwen wordt direct beloond, want de huidige Ripple (XRP) prijs ligt 7,21% hoger dan gisteren.

Jack Dorsey kritisch op Web3, Elon Musk valt hem bij

Langzaam wordt er steeds meer gepraat over een nieuwe versie van internet, genaamd Web3. Deze zou het internet democratischer maken. Hierdoor ontstaat bij voorvechters van deze ontwikkelingen langzaam een flower-power gedachte, waarbij de gebruiker de macht om zijn data terug verovert op de big tech bedrijven. Voormalig Twitter topman Jack Dorsey pakte een speld en prikte deze gedachte genadeloos door.

;
Hij kreeg veel reacties op zijn post. Er waren medestanders, maar ook tegenstanders die hem flink onder vuur namen. Gelukkig was Dorsey zo sportief om te reageren. Klaarblijkelijk zag ook Elon Musk de discussie. Hij gooide met een eigen Tweet nog wat olie op het vuur. Dorsey was er direct bij om dat vuurtje ook weer op te wakkeren.

Musk is namelijk al langer van mening dat Web3 vooral een opgeklopt marketingverhaal is en wellicht (nog) niet eens bestaat in de huidige vorm. Uiteraard blijven we ook die ontwikkeling volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen