Crypto update: BTC en crypto daalt. NFT, ETH & XRP update + gruwelijk

Tech Robert Kroes 3 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

Na een vrije dag kijken we zoals gebruikelijk weer naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast brengen we updates over NFT’s en prijsverwachtingen voor Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Tot slot bekijken we een gruwelijke gijzeling door crypto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen licht

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.827,51 ($ 43.552,00). Dit is 0,72% lager dan gisteren, maar hoger dan tijdens onze crypto lunch van eergisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen over het algemeen licht. We zien wel enkele cryptomunten die een koerswinst noteren. De grootste winst is momenteel voor Cosmos (ATOM) met + 4,80%. De grootste daling is voor Cardano (ADA), dat in 24 uur 4,16% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

We zien direct allerlei deskundigen opduiken die over een nieuwe bear-golf spreken. Zo ver is het volgens ons nog niet. Na dagen van sterke koersstijging is een lichte correctie normaal. Nu de prijs nog steeds hoger ligt dan eergisteren lijkt het ons wat snel om al over een trendbreuk te discussiëren. Wij richten ons daarom op andere ontwikkelingen.

SEC richt pijlen nu op crypto en NFT’s

Momenteel lijkt de SEC een zware tijd te hebben in de rechtszaak die ze tegen Ripple (XRP) aanspanden (waarover hierna meer), maar dat weerhoudt haar er niet van om het vizier op crypto te blijven richten. Deze keer is de NFT markt aan de beurt. Vandaag werd namelijk bekend dat de SEC onderzoek doet naar partijen die nieuwe NFT’s op de markt brengen en hen benadert met verzoeken om informatie. Met name de zogenoemde fractionele NFT’s (NFT’s die verdeeld worden in verschillende tokens, die daarna apart verkocht worden) staan in de belangstelling van de toezichthouder.

Ook hier heeft de toezichthouder de focus op de vraag hoe deze NFT’s hun geld ophalen en of zij daarbij zouden moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor securities. Juridisch specialisten zijn verdeeld over de vraag of NFT’s als security gezien kunnen worden. het is wel duidelijk dat de NFT volgens SEC-voorzitter Gensler wel als security gezien zou moeten worden.

Hoe gaat de Ripple (XRP) rechtszaak verder en waarom verwachten we een prijsdaling voor deze crypto?

Zoals we eerder deze week al meldden gaat de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en SEC deze week een volgende fase in. Nog deze week verwacht men daarvoor de aanwijzingen van de rechtbank. Deze zullen vooral zien op bepaalde bewijsmiddelen die wel of niet gebruikt mogen worden en instructies om documenten wel of niet te openbaren. Hoewel de Ripple (XRP) in deze een sterke zaak lijkt te hebben verwacht met toch een koersdaling op korte termijn.

Dit komt omdat de organisatie achter de Ripple (XRP) weer 800 miljoen munten heeft vrijgegeven. 200 miljoen XRP zijnhttps://youtu.be/6RSOPdF6k58 bedoeld om de kosten van de organisatie te dekken. De andere 600 miljoen XRP zullen naar beurzen worden getransfereerd. Dit grote extra aanbod zorgt voor prijsdruk. Doordat deze uitgiftes volgens schema gaan verwacht men dat de markt het risico van extra aanbod heeft ingeprijsd en dat het effect gering zal zijn. Daarom voorziet men, zoals je in onderstaande analyse kunt zien, een koopmogelijkheid tot een koers van $ 1,06.

De live Ripple (XRP) prijs noteert $ 0,769 en dit is 0,23% lager dan gisteren. Er lijkt dus een mooi rendement in het verschiet te liggen.

Gaat Ethereum (ETH) op korte termijn verder dalen?

Een van de cryptomunten die momenteel een verlies noteert is Ethereum (ETH). De live prijs van Ethereum (ETH) bedraagt namelijk op dit moment $ 2.913,- en dat is 2,37% lager dan gisteren. Dit is opmerkelijk, want deze crypto leek de weerstand op $ 3.000,- makkelijk te passeren. Bij een koers net boven $ 3.040,- besloot de markt echter winst te nemen, waardoor de koers daalde. De munt dook snel onder de $ 3.000,- en $ 2.950,-, waarmee ook het bullish supportniveau van $ 2.960,- geen stand hield. Hiermee lijkt de weg naar beneden ingezet. Volgende supportniveaus liggen op $ 2.880,- en $ 2.750,-. Het breken van supportniveaus leidt tot wantrouwen en daarmee lijkt Ethereum klaar voor een verdere correctie. De hele analyse met grafiek zie je hier.

Gruwelijke overval om crypto voor Schotse gerechtshof

Als het over crypto gaat kunnen emoties hoog oplopen en moet je altijd uitkijken wie je kunt vertrouwen. De Schotse immigrant Thembalethu Ndlovu kan daarover meepraten. Nadat hij door 2 kennissen was gevraagd te helpen met het openen van een cryptorekening kwam er een conflict. Zij vonden dat Ndlovu hen financieel benadeeld had. Om verhaal te halen lokten zij hem naar hun flat.

Vervolgens begon een horror-gijzeling die liefst 9 uur duurde. Ndlovu werd uitgekleed en in zijn onderbroek op een bed vastgebonden. Daarna werd hij geslagen, geschopt, mishandeld en met kokend water overgoten. Tussen alle ellende door kreeg Ndlovu de kans om te bellen voor geld. Zo kon hij zijn vriendin alarm laten slaan. Toen de politie het pand binnenviel had zijn vriendin inmiddels al 970 GBP betaald, maar dat was klaarblijkelijk nog niet genoeg, want Ndlovu lag nog vastgebonden op bed. Inmiddels is het slachtoffer herstellende en mogen de daders hun gedrag uitleggen aan de Schotse rechters in hoger beroep. Eens te meer een les om bijzonder voorzichtig te zijn als je met anderen fysieke cryptozaken wilt doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen