Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 jun 2021

WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, maar… Binance schuldig [video]

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus leggen wij de Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast. Daarnaast bekijken we de komende prijsbeweging van de Bitcoin en de beschuldigingen aan het adres van Binance in een video van YouTube-er TechLead.

Uiteraard beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 31.678,14 ($ 37.794,00). Dit is 3,97% lager dan tijdens de crypto-update van gisteren.

Daarmee is de grootste cryptomunt geen uitzondering, want het sentiment voor de top 25 cryptomunten is negatief. We zien dalende cryptoprijzen met uitzondering van TRON (TRX), dat 3,08% winst noteert. Grootste daler is Polkadot (DOT), dat 8,21% verlies in 24 uur incasseert. Uiteraard kun je alle cryptoprijzen ook dit weekend live bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Beweging Bitcoin prijs op komst

De koersdaling van de Bitcoin staat al een aantal dagen onder druk en dat zien we terug in de on-chain metrics van CryptoQuant. zij signaleren dat de whales inmiddels verkopen. In de statistieken zien we dat de de consolidatie van Bitcoin tussen $ 36.000,- en $ 40.000,- op relatief korte termijn tot een eind kan komen. Nu de whales verkopen is het echter de vraag of deze volatiliteit een koersstijging zal betekenen.

Aan de andere kant zien we dat de Bitcoin een zogenoemde ‘buyers wall’ vormt bij een koers net onder $ 37.000,-. Als we daarbij optellen dat de munt oversold is en daarmee eigenlijk te goedkoop volgens veel analisten, waaronder Willy Woo tot de conclusie dat de bullish markt nog niet voorbij is en we dus een stijgende markt moeten zien. Op dit moment lijkt de markt vooral besluiteloos.

Binance beschuldigd van benadeling klanten

Cryptobeurs Binance is als een van de grootste cryptobeurzen ter wereld ook een koploper in het aanbieden van experimentele beleggingen in Bitcoin en andere crypto. Een van die onbekendere beleggingen is de uitgifte van Binance Leveraged Tokens (BLVT). Dit zijn tokens om optie-posities met hefboom te komen. In want minder specialistische taal koop je dus munten waarmee je speculeert op een koersstijging of koersdaling van (in dit geval) Bitcoin, zonder daadwerkelijk Bitcoin te kopen.

Deze munten zijn alleen te verhandelen via Binance. De waarde is gekoppeld aan de Bitcoin. Tijdens de zware crash op 19 mei leidde dit voor beleggers tot grote verliezen. Tot overmaat van ramp was Binance tijdens die crisis down en konden mensen hun BLVT urenlang niet verkopen. Dit leidde tot verliezen tot wel 96% en dus tot veel boze klanten.

Aangezien Binance de klanten niet wil compenseren zoeken zij inmiddels juridische hulp. Zij krijgen daarbij (naast een oorvijg wegens ‘eigen schuld’ omdat men met crypto bewust voor direct handelen kiest) hulp van YouTube influencer Patrick Shyu, die met zijn kanaal TechLead erg populair is. In een uitgebreide video stelt hij dat het wel erg toevallig is dat Binance tijdens prijsdalingen vaak uitvalt en klanten daar de dupe van zijn. De hele video kun je hierna bekijken.

Op dit moment heeft Binance nog niet gereageerd. We zijn dus benieuwd…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, maar… Binance schuldig [video]
Sluiten