Deze simpele rekensom legt uit waarom Bitcoin enorm gaat stijgen
Dat het momenteel niet zo lekker gaat met de Bitcoin heb je misschien wel gemerkt. De welbekende crypto zou volgens voorspellingen eind 2021 richting een waarde van 100.000 dollar gaan. De koers ging de andere kant op. Bitcoin is momenteel ongeveer een derde van dat bedrag waard. Gelukkig is er hoop.
Even in het kort, wat is er allemaal gebeurd met Bitcoin? Laten we zeggen dat de crypto niet zo lekker door het najaar is gekomen. Begin november viel de koers terug van 69.000 dollar naar slechts 34.000 dollar. Meer dan de helft van de waarde ging in rook op.
Harde koersval
Vervolgens kabbelde Bitcoin voort, maar echt herstel kwam er niet. Ook in de eerste maand van 2022 bleef de waarde redelijk gelijk. Op het moment van schrijven staat de teller op ongeveer 37.000 dollar. Een lichte opleving, maar voor bezitters is deze stijging uiteraard niet genoeg reden om de vlag uit te hangen. Zij hadden toch wel gehoopt dat hun munten nu richting een ton zouden gaan.
Deze tegenvaller is volgens Nayib Bukele, president van El Salvador, slechts van tijdelijke aard. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Bitcoin in de toekomst enorm gaat stijgen in waarden. Waarom? Dat is volgens hem heel simpel. Zoals je in onderstaande tweet kunt lezen, heeft het volgens Bukele allemaal te maken met vraag en aanbod.
There are more than 50 million millionaires in the world.
Imagine when each one of them decides they should own at least ONE #Bitcoin
But there will ever be only 21 million #Bitcoin
No enough for even half of them.
A gigantic price increase is just a matter of time.
— Nayib Bukele (@nayibbukele) January 31, 2022
“Er zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen miljonairs die op een zeker moment allemaal een of enkele Bitcoins willen bezitten. Er zullen echter nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Een gigantische stijging is een kwestie van tijd,” aldus de president van El Salvador.
Waarom stijging Bitcoin een kwestie van tijd is
Volgens Bukele gaat het aanbod op termijn overstijgt worden door de vraag. Iedereen die een beetje economie heeft gehad, weet wat dat doet met de prijs. Het klinkt in ieder geval heel logisch. Overigens heeft Bukele er zelf ook veel baat bij als Bitcoin meer waard wordt. El Salvador is door hem het eerste land ter wereld dat de bekendste crypto als wettig betaalmiddel accepteert.
Bitcoin minen met je Tesla is heel eenvoudig en verdient verrassend goed
El Salvador heeft ook zelf grote hoeveelheden Bitcoin aangeschaft voor de nationale schatkist. Zijn volk is daar nu nog niet zo blij mee, maar volgens Bukele gaan ze hier later de vruchten van plukken.
Bitcoin heeft dieptepunt nog niet bereikt
Volgens experts kan dat moment nog wel even op zich laten wachten. Zo voorspelt Carol Alexander, hoogleraar financiën bij de Sussex Universiteit, zelfs dat de Bitcoin-koers nog eens stuk verder kan zakken. Een waarde van “slechts” 10.000 euro is volgens Alexander niet uitgesloten. De tijd zal het leren en wij zullen de koers hier nauwlettend in de gaten houden.