Bitcoin minen met je Tesla is heel eenvoudig en verdient verrassend goed

Crypto Thomas Aalderink 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een Tesla is niet goed goedkoop. Gelukkig verdient hij zichzelf terug, en dan hebben we het niet over de brandstofkosten die je bespaart. Een Tesla kan je letterlijk een paar honderd euro per maand gaan opleveren. Hoe? Door deze elektrische auto te gebruiken om Bitcoin te minen.

Zo bewijst Bitcoin-miner en YouTuber Siraj Raval. Hij is de man die deze unieke en verrassend eenvoudige manier om crypto to minen gevonden heeft. Dit leverde hem uitnodigingen op bij onder anderen CNBC en Fox News. Hier vertelde hij vol trots hoe hij met behulp van een Tesla Model 3 niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum en andere crypto weet te minen.

Gebruik je Tesla om Bitcoin te minen

Bitcoin minen met je Tesla is volgend Siraj Raval niet alleen heel handig, maar ook nog eens verrassend eenvoudig. Je hebt hiervoor twee dingen nodig: een M1 MacBook en natuurlijk een Tesla Model 3. Via de sigarettenaansteker sluit je de Apple laptop aan op de elektrische auto van Elon Musk.

Bitcoin minen Tesla Model 3 crypto
Siraj Raval (Afbeelding: YouTube / Siraj Raval)

De MacBook maakt vervolgens automatisch verbinding met de on-board WiFi van je Tesla. De volgende stap is het installeren van mining-software. Hier zijn verschillende opties voor. Siraj Raval gaat voor Honeyminer. Het resultaat is een simpele set-up die hem behoorlijk wat oplevert. Volgens Raval mined hij op deze manier iedere maand 800 dollar aan Bitcoin.

Alle ballen op crypto

Zo groeit de wallet van Raval nog sneller dan deze al deed. Hij krijgt namelijk ook zijn salaris uitbetaald in crypto. De werknemer van Polygon – de nummer 13 cryptocurrency – gelooft niet in de dollar en stopt alles in crypto. Klikt risicovol, maar hij ziet dat juist andersom. Tegenover CNBC laat Raval weten dat hij verwacht dat hyperinflatie een kwestie van tijd is, en dat de dollar straks niks meer waard is.

Deze versie van de Tesla Model S heeft een range van dik 1.400 kilometer

Mocht je Raval’s voorbeeld willen volgen en je Tesla gebruiken om Bitcoin te minen, dan kan dat. In deze video geeft de beste man zelf een complete uitleg. Verwacht overigens niet dat je dezelfde bedragen binnenhaalt als Raval. Onze energietarieven liggen namelijk hoger. Ondanks dat moet het mogelijk zijn om een paar honderd euro per maand binnen te slepen. Niet verkeerd toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen