Het pikante aanbod (en de prijs) van Netflix-killer SkyShowtime

Films & Series Dennis Mons 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op 25 oktober is Nederland wéér een streamingdienst rijker: SkyShowtime. Maar biedt de dienst daadwerkelijk iets waar we op zitten te wachten en kan het Netflix de baas?

We zien door de bomen de streamingdiensten niet meer. Het aanbod blijft maar toenemen en het is begrijpelijk dat mensen de draad kwijt zijn. Nederland krijgt op 25 oktober er óók nog eens SkyShowtime bij. Maar wat valt er dan te halen?

Skyshowtime versus Netflix

Netflix is en blijft nog altijd de koning als het gaat om streaming. Hoewel het bedrijf de laatste tijd het aantal abonnees ziet afnemen, kan het nog altijd diensten als Disney+, HBO Max en Prime Video van zich afmeppen. Wordt SkyShowtime dan wél een geduchte concurrent? Het is bijzonder twijfelachtig, maar we gaan het zien.

Voorop gesteld: SkyShowtime is een overkoepelende dienst waar meerdere makers van films en series zich hebben aangesloten. Hieronder vallen onder andere Universal Pictures, Paramount Pictures, Dreamworks, Showtime, Sky Studios en Peacock.

Het zijn dus niet bepaald obscure bedrijven die hun content op SkyShowtime gaan aanbieden.

Van Star Trek tot Tom Cruise op de streamingdienst

Op 25 oktober krijgen abonnees dus meteen toegang tot grote series zoals Star Trek: Strange New Worlds, Yellowstone (eerste vier seizoenen), The First Lady en Law and Order. Ook verschijnen er grote films als The Lost City en Sonic the Hedgehog 2. Later zullen Jurassic World Dominion en Top Gun: Maverick ook toegevoegd worden. Of er ook veel content uit Nederland en België komt, is nog niet bekend.

Het aanbod is dus zeker niet beperkt, maar in eerlijkheid ook niet overweldigend. Het valt dan ook te bezien hoe populair de streamingdienst wordt in Nederland. Het gaat namelijk 6,99 euro per maand kosten en da’s (zeker in combinatie met andere diensten) best een tikkie prijzig.

Dus aan jullie de vraag: is SkyShowtime interessant genoeg om wederom een abonnement erbij te nemen?

SkyShowtime is via de app te checken op Apple iOS, tvOS, Android-apparaten, Android TV, Google TV en LG TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen