Samsung wijzigt strategie voor Galaxy S9 en S9 Plus (en dit merk jij ervan)

Smartphones Mark Hofman 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden vanaf deze maand minder vaak onderhouden dan tot nu het geval was. Iets dat we dankzij de komst van de nieuwe S21-serie van dit jaar al aan zagen komen.

De Samsung Galaxy S9 werd tot op heden iedere maand voorzien van een beveiligingsupdate, maar dat verandert dus. De telefoon wordt nog wel zo veilig mogelijk gehouden, maar alleen op kwartaalbasis.

Samsung Galaxy S9 en S9 plus krijgen minder updates

Samsung heeft onlangs de strategie voor zijn nieuwe smartphones aangepast, waardoor deze minimaal vier jaar voorzien zijn van updates. Hiermee pakt het bedrijf één van zijn grootste minpunten aan en dat is voornamelijk fijn voor gebruikers van nieuwe modellen. Wie nog beschikt over een Samsung Galaxy S9 of S9 Plus heeft namelijk nog wel te maken met de problemen. Het toestel zal volgend jaar namelijk helemaal geen ondersteuning meer krijgen.

Samsung zelf heeft dit overigens nog niet bekend gemaakt, maar dat is wel de volgende stap. DroidLife meldt vandaag namelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf nu ook met de Galaxy S9 en S9 Plus overstapt naar de welbekende strategie. Zoals gezegd krijgen de toestellen dus niet meer iedere maand een beveiligingsupdate, maar slechts één keer per kwartaal. Hierdoor zal de telefoon op gebied van veiligheid een stuk minder presteren dan voorheen en dat is als gebruiker wel iets om rekening mee te houden. Was je nog niet van plan om over te stappen, dan is dit misschien wel het moment om dat te doen. Mocht je dat alsnog niet willen, dan heb je in ieder geval nog een jaar de tijd om na te denken. Dan wordt het wel echt tijd!

Welke smartphone moet je dan hebben?

Wie op dit moment nog beschikt over een Samsung Galaxy S9 verdient zonder twijfel een compliment. Het is namelijk vrij indrukwekkend dat je al die tijd met een en dezelfde telefoon hebt gedaan, maar het is nu toch echt tijd om langzaamaan een beetje afscheid te nemen. Mocht je dat, zeker na het lezen van dit bericht, met ons eens zijn dan sta je voor een lastige keuze. Het kopen van een smartphone is, door het gigantische aanbod, een lastige taak in 2021. Daarom proberen we je met de volgende lijstjes te helpen bij je keuze:

Meer weten over smartphones? Abonneer je dan ook zeker even op ons YouTube-kanaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen