Slecht nieuws voor fans die uitkijken naar de Mortal Kombat film

Films & Series Jeroen Kraak 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijk je als gamer uit naar de Mortal Kombat-film? Dan kun je wellicht van een koude kermis thuiskomen. Dit is waarom.

De meest recente trailer van Mortal Kombat was om door een ringetje te halen. We zagen bekende personages en het filmpje zat vol met actie. De film zag er dan ook zeer gewelddadig uit. Zo hakt Zero de arm af van een tegenstander. Dat komt natuurlijk overeen met de games zoals we die kennen. Volgens producer Todd Garner moeten we de film echter niet met de games vergelijken. Want hoewel de trailer anders doet vermoeden, is de film niet zo gewelddadig.

Mortal Kombat is een soort Bambi

“Vergeleken met de game, zijn wij een soort Bambi,” vertelt Mortal Kombat-producent Todd Garner aan The Verge. Als je ons daarnaast legt zijn wij een film voor alle leeftijden. Het spel zit vol geweld en de Amerikaanse Filmassociatie zal dat nooit toelaten als film.”

Dat is slecht nieuws voor de fans van de games die uitkijken naar de Mortal Kombat-film. De game staat juist bekend om zijn gewelddadigheid vol met bloed, vechttechnieken en wapens. Vooral de finishing moves die kenmerkend zijn, zitten er vol mee. Sterker nog, in de latere games is dit alleen maar toegenomen. Het is dan ook de vraag of fans hierop zitten te wachten.

Minder geweld, meer realisme

Volgens Garner is de Mortal Kombat-film dan ook niet gewelddadig om gewelddadig te zijn. “We maken een film waarin je gaat geven om de personages. Het heeft ook een realistische toon en het geweld is op basis van de regels die we kennen in de wereld. Je probeert niet alleen ‘geweldsporno’ te maken. Je kaakt iets wat zin geeft aan de titel, maar wat ook realistisch is voor de personages alsof ze echt bestaan.”

We moeten nog wel even wachten op de Mortal Kombat-film, want de release staat gepland voor 15 april. Hoe de film wordt uitgegeven is nog even wachten. Als de bioscopen opengaan, kunnen we de film vermoedelijk daar verwachten. Het is ook mogelijk dat de film net zoals Justice League via Video On Demand (VOD) gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen