Mark Hofman
Mark Hofman Cars 20 okt 2021

Groot smartphonemerk brengt in 2024 elektrische auto op de markt

De elektrische auto is immens populair en verandert het straatbeeld iedere dag een beetje meer. Het is dan ook niet gek dat steeds meer autofabrikanten zich op dit type auto richten. Maar een smartphonemerk dat auto’s gaat produceren… Dat klinkt een beetje gek.

Toch is het echt een feit. Chinese technologiegigant Xiaomi, die in Nederland voornamelijk bekendstaat om zijn smartphones, heeft wilde plannen voor een elektrische auto. Plannen die in de eerste helft van 2024 werkelijkheid moeten worden.

Xiaomi richt zich op de elektrische auto

Tijdens een speciale dag voor investeerders heeft voorzitter Lei Jun bekendgemaakt wat de plannen voor de toekomst zijn. Naast het doorzetten van de huidige (succesvolle) strategie wil het bedrijf ook een nieuw pad bewandelen. Vanaf de eerste helft van 2024 moet de eerste elektrische auto van Xiaomi van de band rollen.

Een essentiële stap volgens Lei Jun. Xiaomi heeft naar eigen zeggen niet de luxe om achter te blijven in de transitie naar de elektrische auto. Opvallend, gezien het voornamelijk bekendstaat om smartphones en gadgets. Volgens Jun heeft dat te maken met het feit dat auto’s de stap van een mechanische industrie naar een informatieve industrie zet. Achterblijven in deze transitie is iets wat het bedrijf zelf als een strop om de keel ziet. Het zou het einde kunnen betekenen van het succes en daar heeft Xiaomi zelf niet zo’n zin in.

Xiaomi Mi 11
Het camerasysteem van de Xiaomi Mi 11. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

 Elektrische fietsen en steppen

De stap naar de elektrische auto is best groot, al heeft Xiaomi wel een klein beetje ervaring met dergelijke voertuigen. Zo verkoopt het bedrijf elektrische steppen en vliegen ook elektrische fietsen als warme broodjes over de toonbank. Er zijn dus al teams binnen het bedrijf die enige kennis hebben, maar Xiaomi gaat wel hard opzoek naar nieuwe prominente figuren die de ontwikkeling van de elektrische auto kunnen realiseren.

AliExpress: nog 5 (on)handige Xiaomi budget gadgets

Benieuwd naar welke gadgets Xiaomi maakt en welke jij (niet) kan gebruiken? Check dan het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groot smartphonemerk brengt in 2024 elektrische auto op de markt
Sluiten