Hoe The Acolyte Star Wars voor altijd gaat veranderen

Films & Series Rik Claessen 1 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwste serie van Star Wars zou onze blik op The Force en de toekomst van Star Wars voorgoed kunnen veranderen.

Disney zet de trend van live-action Star Wars-series door met hun allernieuwste show: The Acolyte. Gaat de show net zo’n groot succes worden als The Mandalorian of krijgt het wat minder aandacht van het grote publiek zoals Ahsoka en Andor?

De Star Wars-series vallen over het algemeen goed in de smaak bij de fanatieke fans van Star Wars. Mogelijk dat The Acolyte net als The Mandalorian ook door een groter publiek gestreamd wordt. Hoe de show ook ontvangen gaat worden, een ding staat vast: The Acolyte gaat Star Wars voor altijd veranderen.

Hier gaat The Acolyte over

Op 4 juni, wanneer de serie uitkomt, zal The Acolyte ons meenemen naar de tijd van de High Republic. Ongeveer 100 jaar de gebeurtenissen van The Phantom Menace. Een bijzondere tijd in de Star Wars-tijdlijn. De Jedi Order zit aan het hoogtepunt van hun macht. In die tijd wordt Count Dooku de leerling van Yoda. Wie weet krijgen we onze groene vriend dus wel te zien.

Eerder werd al duidelijk dat de serie vrij duister gaat worden. Het volgt het verhaal van een jonge padawan die samen met haar meester een reeks mysterieuze moorden onderzoekt. Hoofdrolspeelster Dafne Keene zei hierover dat de show een goede uitleg is over hoe de Sith de Jedi-orde infiltreerde. Dat wijst erop dat we mogelijk het mythische figuur Darth Plagius te zien krijgen. Deze Sith was de leermeester van Palpatine, iemand die al omschreven kan worden als het kwaad zelve.

Squid Game acteur schittert in eerste trailer van Star Wars: The Acolyte
(Afbeelding: Disney)

Star Wars zoals nog nooit tevoren

Met alles wat we tot nu toe over het plot weten, lijkt het er inderdaad op dat het een duistere boel gaat worden. Dat is al een van de redenen waarom het een Star Wars-serie als nooit tevoren gaat worden. Om de andere reden te snappen, moeten we eerst even kijken naar alle andere verhalen uit Star Wars. Die verhalen volgen altijd een van de twee kanten van The Force: de Light Side of de Dark Side.

The Acolyte gaat het een beetje over een andere boeg gooien. Het verhaal wordt ambigu in de zijdes van The Force. Zo zal het verhaal zowel de lichte kant als de duistere kant aandacht geven. Ook de tijd waarin het verhaal zich afspeelt hebben we nog nooit in volle glorie gezien. Veel van de verhalen die we nu kennen uit de High Republic zijn nog niet getoond op het witte doek.

Wat betekent The Acolyte voor de toekomst van Star Wars?

Dus met een verhaal dat speelt met beide kanten van The Force, een tijdsperiode waar we nog niet veel van gezien hebben én een duistere sfeer, wijst alles erop dat dit Star Wars wordt zoals we het nog nooit hebben gezien. Het zou daarmee ook de toekomst van Star Wars-verhalen kunnen veranderen.

In plaats van dat we veelal Light of Dark verhalen krijgen, zouden we in de toekomst meer verhalen te zien krijgen die met beide kanten van The Force speelt. Dat zorgt voor een diepere filosofische lading van Star Wars. Want als personages niet meer handelen vanuit volledig goed of volledig kwaad, wat gaan ze dan doen? Het zou zelfs het perspectief van de kijker op The Force voorgoed kunnen veranderen.

Hoe The Acolyte Star Wars voor altijd gaat veranderen
En we krijgen gewoon weer een Wookie te zien! (afbeelding: Disney)

Bij de laatste trailer kregen we een bekend gezicht te zien. Deze acteur succes te boeken met de hitserie Squid Game op Netflix. Benieuwd wie het is? Je checkt het hier:

Squid Game-acteur schittert in eerste trailer van Star Wars: The Acolyte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen