Zo zie je Super Bowl LV zondag tussen Kansas City en Tampa Bay live

Films & Series Jeroen Kraak 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

In de nacht van zondag op maandag is het weer zover: dan wordt de Super Bowl gespeeld. In de wedstrijd nemen de Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers het tegen elkaar op.

De Super Bowl is het grootste sportevenement van het jaar in de Verenigde Staten. In het land is het een traditie om deze samen met je vrienden of familie te kijken. Dit jaar belooft het een bijzondere editie te worden. Niet alleen omdat het vanwege de coronacrisis een aparte vertoning wordt, maar ook vanwege de bijzondere prestatie van Tom Brady.

Iets wat natuurlijk bij de Super bowl hoort, is de halftime show. Deze keer is het de beurt aan de Canadese artiest The Weeknd. Deze zal vermoedelijk ergens rond 2.00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Deze zal waarschijnlijk rond de 12 minuten duren. Hij betaalt zelf 7 miljoen dollar mee aan de show om er een topspektakel van te maken. Artiesten die de halftime show doen krijgen daarvoor niet betaald.

Zo zie je de Super Bowl op ESPN

De wedstrijd staat gepland op de nacht van zondag op maandag. Om 0:30 uur begint de wedstrijd. Deze wordt uitgezonden op ESPN, aangezien zij de rechten voor Nederland hebben. Toch kun je al eerder genieten van de Super Bowl. Zondag om 23.00 uur begint de voorbeschouwing Road to the Super Bowl. Om 00.00 beginnen alle tradities als het volkslied en andere folklore.

Op het hoofdkanaal zie je de wedstrijd met Nederlands commentaar. Hoor je liever de Amerikaanse kenners? Ook dat kun je zien via ESPN. Op een ESPN 6 kun je die uitzending zien. Ook zijn daar de hele dag programma’s over het spektakel te zien. ESPN 1 (waar de hoofdwedstrijd is te zien) zit onder andere in het hoofdpakket van KPN. Bij Ziggo zal je hiervoor extra moeten betalen om toegang te krijgen.

NFL Game Pass

Een andere manier om de Super Bowl te kijken is via NFL Game Pass. Door middel van dit abonnement kun je alle wedstrijden uit de NFL kijken. Niet alleen werkt de dienst in de Verenigde Staten, maar je kunt het ook afsluiten in ons eigen land. Voor 31 dagen toegang betaal je 12,99 euro.

BBC

Gelukkig is er ook nog een andere manier die voor iedereen gratis is. Je kunt de Super Bowl ook volgen via BBC One. Om 00.00 uur kun je op BBC Two de voorbeschouwing zien. Een half uur later schakel je naar BBC One voor de wedstrijd.

Natuurlijk horen ook de reclames bij de Super Bowl. Wil je weten wat Disney van plan is? Wij vertellen het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen