Toch geen grap: Tesla Optimus-robot vanaf volgend jaar in productie

Gadgets Wesley Akkerman 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla-CEO Elon Musk heeft laten weten wanneer de Optimus-robot van het bedrijf, die algemene taken uitvoert, daadwerkelijk in productie gaat. Het project is al behoorlijk ambitieus, maar de tijdlijn die Musk schept liegt er ook niet om. De techondernemer verwacht er volgend jaar al mee aan de slag te kunnen gaan.

Het bedrijf kondigde de Tesla Bot, ook wel Optimus genoemd, vorig jaar tijdens A Day aan. Destijds zei Musk dat hij er zijn huidige fabrieken en onderdelen voor autonome auto’s voor kan gebruiken en dat het allemaal wel goedkomt. En hij voegde eraan toe: “Als ik het niet doe, dan doet iemand anders het wel.”

Tesla Optimus-robot komt eraan

Toentertijd dachten veel mensen dat dit gewoon een zijproject was voor Tesla, zonder enige prioriteit. Maar inmiddels is duidelijk dat Optimus meer prioriteit geniet dan sommige elektrische auto’s van het bedrijf. Dat maakt de CEO bekend tijdens het Cyber Rodeo-evenement, dat live te volgen was op YouTube.

Tesla Optimus
Tesla Optimus (Afbeelding: Tesla)

Uiteraard is Tesla-baas Elon Musk ontzettend positief over het project. Hij is zelfs van mening dat de Optimus een groeiend tekort aan werknemers binnen bepaalde sectoren kan oplossen. De eerste versie van de robot moet in elk geval volgende jaar in productie gaan; vanaf dat punt kunnen we allemaal pas weer verder kijken.

Het idee van onze economie

“De robot moet ons idee van de economie op de schop gooien”, zegt Musk. “De robot kan alles doen wat mensen niet willen doen en brengt ons straks een tijd van overvloed. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar Optimus gaat onze wereld transformeren.” Ook verzekert Musk dat we geen “Terminator-dingen” hoeven te verwachten.

Tesla Robotaxi: futuristisch, autonoom en natuurlijk volledig elektrisch

Om dat te kunnen voorkomen moet de robot voorzien zijn van een kunstmatige algemene intelligentie. Dat is de vooralsnog hypothetische intelligentie van een machine die de capaciteit heeft om elke intellectuele taak die een mens kan uitvoeren, te begrijpen of te leren. Behalve dan natuurlijk die Terminator-dingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen