Tesla werkt aan een mensachtige robot die aangedreven wordt door A.I.

Tech Wesley Akkerman 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk kondigt tijdens zijn AI Day-evenement aan te werken aan een mensachtige robot die voorlopig de Tesla Bot genoemd wordt. De robot moet vriendelijk zijn, evenals zwak en langzaam. Je weet wel, voor het geval we te maken krijgen met een robotopstand in de toekomst — dan kunnen we Bot tenminste overmeesteren.

De Tesla Bot maakt gebruik van een systeem dat draait op kunstmatige intelligentie. Datzelfde geldt voor de auto’s die het bedrijf maakt, die leunt op de Autopilot-software. De robot moet gevaarlijke en repetitieve taken gaan overnemen van mensen en als het goed is kan die dat helemaal zonder hulp van buiten af doen.

Dit is de Tesla Bot

Rondlopen en handelingen uitvoeren kan de Tesla Bot straks dus waarschijnlijk zonder aan de hand genomen te hoeven worden. Musk zegt de robot ook simpele commando’s begrijpt. Een commando die de topman als voorbeeld geeft: “Pak alsjeblieft die bout op en bevestig hem aan de auto die voor je staat.”

Tesla robot
Mensachtige robot van Tesla (Afbeelding: Tesla)

Daarnaast zou de robot in staat moeten staan om zoiets als de boodschappen te kunnen doen. Elon Musk presenteert tijdens tijdens zijn AI Day-evenement alleen een foto van de Tesla Bot. Ondanks dat heeft de directeur van het auto(- en binnenkort ook robot)bedrijf toch een duidelijke visie voor de toekomst.

Het uiterlijk van de mensachtige robot

Dat gaat dan met name over hoe de mensachtige robot eruitziet. De Tesla Bot wordt nog net geen 1,73 meter groot en weegt bijna 57 kilo. Het frame van de robot bestaat uit lichte materialen. Het gezicht is in feite een scherm, dat in staat is verschillende soorten informatie weer te geven, waar iemand naar op zoek is.

De robot heeft een topsnelheid van – houd je vast – iets meer dan acht kilometer per uur. Dat is dus sneller dan een mens zou lopen, maar in een wedstrijdje rennen moeten we het nog kunnen winnen. Daarnaast kan bot tot 20,4 kilo tillen. Het prototype van de Bot moet volgend jaar gereed zijn. Dan horen we ongetwijfeld meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Protocol

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen