Dit zijn de vijf beste games van 2022 (volgens Metacritic)

Games Jelle van Es 20 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

2022 is als gamejaar redelijk goed begonnen. Er zijn heel wat toffe titels verschenen, die goed zijn voor diverse uren gameplezier. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste games van 2022 tot nu toe? Ik kan daar zelf iets over zeggen, maar we kunnen ook kijken wat het gemiddelde bij Metacritic is.

Metacritic is een website dat reviews van verschillende websites verzameld en je op die manier een gemiddelde krijgt. Het is geen perfect systeem. Zeker omdat ik geen fan ben van het geven aan cijfers aan games. Maar als ik kijk naar dit lijstje met beste games van 2022 tot nu toe, dan zijn er vier van de vijf games waar ik me goed in kan vinden. Tijd dus voor een overzicht.

De beste games van 2022 (volgens Metacritic)

Elden Ring 96

Als er één game is die ik je echt van harte kan aanraden, dan is het Elden Ring. Wat mij betreft de terechte nummer één in dit lijstje van beste games van 2022. Het is een game waar ik nog altijd lol aan beleef en is wat mij betreft een titel die hetzelfde doet als Skyrim destijds deed. Een game waarbij je constant nieuwe dingen ontdekt en verder komt. Als je een titel zoekt om je zo’n honderd uur of meer zoet te houden, dan is dit de game die je moet hebben.

Lees hier de review

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

God of War 93

God of War heeft zijn tweede plek in dit lijstje met beste games van 2022 te danken aan de pc-release van het begin van het jaar. De game kwam natuurlijk een paar jaar geleden uit op de PlayStation 4 en geldt nog altijd als één van de beste titels voor dat platform. Deze pc-versie brengt hetzelfde sterke verhaal en actie, maar kent ook een aantal voordelen. Denk daarbij aan een hoge framerate en de mogelijkheid om de game via een widescreen-resolutie te beleven. Daardoor zie je nog meer van de mooie wereld. Door de combinatie van de sterke basis en de verbeteringen is dit een game die goed is ontvangen en dik de moeite waard is.

Lees hier de review

Waarom je beter kan gamen met een console dan een game
God of War (Afbeelding: PlayStation)

13 Sentinels: Aegis Rim 89

In dit overzicht met de beste games van 2022, zien we dat 13 Sentinels: Aegis Rim de derde hoogste score op Metacritic heeft. Net als God of War is dit een game die al eerder is uitgebracht. In dit geval heeft hij de overstap gemaakt van de PlayStation 4 naar de Nintendo Switch. En daarop komt deze cultklassieker eigenlijk nog beter tot zijn recht. Want door de draagbaarheid kun je het verhaal makkelijker in kleine stukjes beleven. En het verhaal is hetgeen dat deze game zo goed maakt. Daarin krijg je door de verhalen van de verschillende personages een prachtig groots geheel, waarbij tijdreizen en het einde van de wereld centraal staat. Echt zo’n typische game die je moet ervaren om te begrijpen waarom hij goed is.

Lees hier de review

beste games
13 Sentinels: Aegis Rim (Afbeelding: Atlus)

Norco 88

Dan de game die een beetje een vreemde eind in de bijt is in dit lijstje met de beste games van 2022: Norco. Op Metacritic heeft hij dezelfde score als Horizon Forbidden West, maar ligt waarschijnlijk afgerond met iets hoger. Norco is een game die draait om het verhaal in een pixel art sci-fi wereld. De game wordt beschreven als een point & click avontuur, waarin je op zoek gaat naar je broer, die na de dood van je moeder is verdwenen. Onderweg krijg je daarbij te maken met diverse gevaren en moet je die te zien overwinnen.

Norco metacritic
Norco (Afbeelding: Steam)

Horizon Forbidden West 88

Tot slot hebben nog de game Horizon Forbidden West, die je kunt ervaren op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5. Een game die wat mij betreft echt perfect past in dit rijtje met de beste games van 2022 volgens Metacritic. Het is het vervolg op het uitstekende Horizon Zero Dawn. Qua verhaal helpt het wel als je het origineel hebt gespeeld, omdat redelijk wat dingen ernaar verwijzen. Ik heb de game gespeeld op de Playstation 5 en daarop is het echt een feest. De wereld van de game ziet er fantastisch mooi uit, de combat is van een hoog niveau en dankzij de snelle laadtijden is fast travel echt een feest geworden.

Lees hier de review

Horizon Forbidden West PlayStation 5
Horizon Forbidden West (Afbeelding: Guerrilla Games)

Dit zijn dus de beste games van 2022 als je kijkt naar de gemiddelde scores die Metacritic ervoor verzamelt. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Deze 5 legendarische games speel je binnenkort op je Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen