Vijf uitstekende Nintendo Switch games om (voor je kids) thuis te spelen

Games Jelle van Es 16 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Goed, het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat Nederland massaal thuis zit. De aankomende drie weken moeten we met zijn allen zo goed mogelijk doorkomen. We zullen goed kennis gaan maken met mogelijkheden voor thuiswerken, thuisonderwijs en communiceren op afstand. Maar soms moet je ook een stukje ontspanning hebben. Denk daarbij aan verschillende Nintendo Switch-games.

Nu heb ik zelf twee zonen thuis zitten. En vanochtend heb ik ze wat thuisonderwijs gegeven, maar tegelijkertijd moet ik zelf ook werken en is het gamen op de Nintendo Switch dan een mooie manier om hen even zoet te houden, zodat ik dit soort artikelen kan schrijven. Een goede balans thuis ontspanning, onderwijs en werk is belangrijk. Dit zijn daarbij vijf Nintendo Switch-games om de aankomende tijd meer door te komen. Het zijn games die geschikt zijn voor kinderen, maar waar je als volwassene ook zeker wat aan hebt. Heb je de spelcomputer nog niet? Dan lijkt dit het goedkoopste verkooppunt te zijn.

Nintendo Switch-games voor je kids: Animal Crossing: New Horizons

We beginnen met een game die nog niet uit is, maar wel snel verschijnt: Animal Crossing: New Horizons belooft één van de beste games voor de Nintendo Switch van dit jaar te gaan worden. Het is een game waarbij je terecht komt op een onbewoond eiland en daar een leven moet gaan opbouwen. Elke dag is er wel iets te doen en het is een titel die ideaal is om samen te spelen. Dat kan om de beurt, maar ook tegelijkertijd, waarbij je samen van alles en nog wat doet. De game is volledig Nederlandstalig, waardoor het ideaal is voor de jongere kinderen van het gezin.

Scoor hem hier

Animal Crossing New Horizons Nintendo Switch Black Friday
Animal Crossing (Afbeelding: Nintendo)

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is een game die eind 2018 uitkwam en geldt als één van de beste games die je op de Nintendo Switch kunt kopen. Het is een titel die goed is voor enorm veel uren speelplezier. In het avontuur speel je langzaam, maar zeker verschillende vechtersbazen vrij en kom je steeds verder. Daarnaast is het ook een topgame om samen op de bank te spelen terwijl je hem aansluit op de televisie. Ook dit is een game die volledig Nederlandstalig is en zodoende goed gespeeld kan worden.

Scoor hem hier

Nintendo switch games
Knok er op los (Afbeelding: Nintendo)

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe hoeft eigenlijk weinig uitleg. Het is een ideale game om op je Nintendo Switch te hebben. In je eentje is de game heel goed te spelen tegen de computer of online. Maar ook wanneer je samen wilt gaan spelen is dit een game om met volle teugen van te genieten. Een essentiële aankoop op de Nintendo Switch, zeker nu we een tijdje thuis zitten.

Scoor hem hier

mario kart 8 deluxe Valentijnsdag
Mario Kart 8 Deluxe (Afbeelding: Nintendo)

Super Mario Maker 2

Wil je wat creativiteit in je game? Dan zit je bij Super Mario Maker 2 aan het goede adres. Dit is een game waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf je levels te bouwen. En die dan te delen met de rest van de wereld. Is je creativiteit niet zo hoog? Dan is het mogelijk om via de community diverse levels binnen te halen en zo in de theorie oneindig levels met Mario-uitdagingen op de Nintendo Switch te kunnen beleven. Ook deze game is Nederlandstalig.

Scoor hem hier

Bouw je eigen levels (Afbeelding: Nintendo)

Nintendo Switch-games voor je kids: Luigi’s Mansion 3

De laatste game in dit overzicht voor de Nintendo Switch is Luigi’s Mansion 3. Deze game kwam eind vorig jaar uit en ook dit is een zeer fijne titel om in huis te halen. Het is een mooi avontuur, waarbij de moeilijkheidsgraad niet absurd hoog ligt. Op die manier is het dus uitermate geschikt voor de ietwat jongere gamer om mee los te gaan. En ook deze titel is Nederlandstalig. De review van de game lees je hier.

Scoor hem hier

Luigi's Mansion 3 Nintendo Switch
Niet schrikken (Afbeelding: Nintendo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen