Waarom Volkswagen alweer af wil van touchscreens in elektrische auto’s

Elektrische auto's Jeroen Kraak 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk denk je bij de elektrische auto van de toekomst aan een heel dashboard vol met schermen. Sterker nog, er zijn merken die dit al doen. Toch wil Volkswagen weer terug naar het oude en het autobedrijf heeft daar een goede reden voor.

Volkswagen is misschien niet het meest innoverende merk van de laatste jaren, maar het bedrijf werkt gestaag door aan zijn elektrische auto’s. In de Volkswagen City Studio van het merk in Copenhagen heeft het de ID. 2all-concept getoond. Een nieuwe elektrische auto, die wat betreft de autobouwer de toekomst is.

Maar toch is er iets bijzonder ouderwets aan de auto. in tegenstelling tot een vorige versie heeft de elektrische auto in Copenhagen meer fysieke knoppen. Daarnaast is de elektrische auto waarschijnlijk ook niet zo duur.

Weg met de touchscreens in elektrische auto’s van Volkswagen

Onder het touchscreen heeft Volkswagen verschillende knoppen toegevoegd, Het is volgens het bedrijf de toekomst, aangezien het heeft geluisterd naar feedback van klanten. Vooral die in Europa hebben liever een aantal fysieke knoppen dan een volledig touchscreen.

Flink wat klanten die een Volkswagen Golf Mk8 of ID.3 hadden gekocht merkten op dat ze zich te afhankelijk voelden van de touchscreens. Het bedrijf gaat zelfs zo ver door te zeggen dat het schade heeft veroorzaakt aan de loyaliteit van klanten en dus was er werk aan de winkel.

Waarom Volkswagen alweer af wil van touchscreens in elektrische auto's
Het concept van de ID.2 All (Afbeelding: Volkswagen)

Een EV voor minder dan 25.000 euro

De nieuwe Id. 2all, waarvan dit concept is, heeft dat dus niet. Wat de elektrische auto nog meer biedt is een motor van 223 pk die binnen zeven seconden van 0 tot 100 kilometer per uur kan. Op een volle batterij legt de auto tot 450 kilometer af, maar de instapversie krijgt waarschijnlijk een kleinere.

Wel zullen we nog even moeten wachten op deze elektrische auto van Volkswagen. Het bedrijf richt zich op 2025. Overigens is de prijs van wel weer interessant. Het voertuig moet minder dan 25.000 euro gaan kosten.

Een jaar later moet er ook een SUV-versie van dezelfde auto uitkomen. De prijs van dat model zijn helaas nog niet bekend.

Deze bestaande elektrische auto’s hebben binnenkort een actieradius van 1000 kilometer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen