Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Want Bitcoin break: Bitcoin op weg naar nieuwe records, niet te stoppen

Inmiddels is de handel in Amerika weer van start gegaan. De Bitcoin en cryptomunten mogen zich nog steeds in veel positieve aandacht verheugen. Daarbij lijkt de Bitcoin niet te stoppen op weg naar nieuwe records. Wij praten je bij.

Uiteraard bekijken we eerst de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt weer na record, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van $ 28,268,42 ($ 34.753,06) en dat is 4,69% hoger dan tijdens de Bitcoin-break van gisteren, al valt de munt iets terug na een nieuw record (zie hierna). Ook de rest van de cryptomarkt presteert goed. Koploper is Stellar (XLM), dat een plus van liefst 60,65% noteert ten opzichte van gisteren. Er zijn ook enkele verliezers te noteren, maar dat zijn, zoals je in het live overzicht van cryptokoersen op Tradeincrypto.com kunt zien vooral de nieuwkomers. Grootste verliezer is Synthetix Network Token (SNX), dat 5,59% verliest.

Bitcoin op weg naar recordkoers

De grootste cryptomunt komt momenteel terug van een hoogste koers van $ 36.000,- op Coinbase (op andere beurzen haalde de munt nog geen recordkoersen) en in Azië maakt men zich klaar om meer winsten te incasseren. Toch lijkt het erop dat investeerders de koers op blijven stuwen. Grootbezitters, de zogenaamde whales, kopen namelijk in rap tempo de vrijgekomen Bitcoins op. Daarmee voorkomt men een koersval en lijkt men de koers vast over de $ 36.000,- te willen duwen.

Schaarste van grootste cryptomunt blijft toenemen

Uiteraard doen dergelijk grote investeerders dat niet zomaar. De verklaring is dan ook te vinden in het woord ‘schaarste’. Bij kleinere investeerders is het vooral PayPal dat een enorme vraag genereert. Sinds de introductie van de mogelijkheid om transacties in cryptovaluta te doen koopt de betaalprovider dagelijks meer Bitcoin dan er gemined wordt. Ook de institutionele beleggers slaan steeds krachtiger en sneller toe als er BTC te koop komt. Men verwacht dat deze trend heel 2021 voort zal zetten en dat de schaarste (en daarmee de koers) razendsnel verder op zal lopen. Het worden dus spannende en wellicht lucratieve tijden voor investeerders. Uiteraard vragen deze tijden om eigen onderzoek en rationele beslissingen over de vraag of je wel wilt investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!