WANT Bitcoin break: Gaat Wall Street Bitcoin adopteren? Volg het live

Tech Robert Kroes 3 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handel op de Europese financiële markten ten einde en draaien de beurzen in Amerika weer. Dat geeft ons de gelegenheid om de live prijs voor Bitcoin en andere cryptocurrency op een rij te zetten. Daarnaast bekijken we hoe Wall Street de Bitcoin kan adopteren. Ook leggen we uit hoe jij dergelijke ontwikkelingen vanaf nu live kunt volgen.

Uiteraard beginnen we met de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 30.842,02 ($ 36.791,-) en dat is 6,52% hoger dan gisterenavond. Ook de rest van de cryptomarkt is overwegend positief. Grootste stijger is de Polkadot (DOT), die 17,20% winst in 24 uur noteert, maar er zijn meer cryptomunten die de winst in dubbele cijfers schrijven. De enige serieuze daler in de top 25 is Cardano (ADA), dat na de rally van gisteren -2,54% inlevert. Uiteraard kun je de vrolijk stemmende live cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Gaat Wall Street Bitcoin adopteren?

Investeringsbedrijf ARK Investment deed onderzoek naar de Bitcoin als beleggingsoptie voor grote bedrijven. Zij constateren dat de Bitcoin ‘harder’ is geworden en minder gevoelig lijkt voor hypes. Hierdoor is, ondanks de grote volatiliteit, BTC volgens hen geschikt als investering voor grote bedrijven. Nu steeds meer tech-bedrijven de overstap maken en influencers als Elon Musk enthousiast worden, lijken de grote ‘corporates’ langzaam aan dat idee te wennen en de mogelijkheden te verkennen.

In het rapport berekende men de enorme gevolgen voor de koers van de grootste cryptomunt als de bedrijven uit de S&P500 inderdaad in zouden stappen. Wanneer zij 2,55% van hun vermogen (de minimum volatility) zouden investeren drijft dit de koers op naar zo’n $ 200.000,-. Wanneer zij de maximum sharpe ratio zouden hanteren en 6,55% van hun vermogen zouden investeren in Bitcoin loopt de koers zelfs op naar $ 500.000,- (per Bitcoin). Hiermee is dan nog geen rekening gehouden met de aanzuigende werking die zo’n beweging op andere investeerders zou hebben.

On-chain metrics: real time analyses voor beter resultaat

Wanneer je met de traditionele analyses investeringsberekeningen maakt kun je uiteraard trends signaleren. Doordat je echter niet ‘live’ meekijkt mis je vaak een deel van een trend of juist een trendverandering. Daarom maken grote investeerders steeds vaker gebruik van on-chain metrics. Bij deze, meer fundamentele, prijsanalyses maakt men gebruik van data van de Blockchain om direct te analyseren hoe de prijs van cryptomunten op (zeer) korte termijn kan veranderen. Het innovatieve bedrijf Intotheblock gaat een stap verder. Doordat zij een samenwerking aangegaan zijn met onze collega’s van Tradeincrypto.com kun je nu gebruik maken van deze technologie voor jouw eigen onderzoek naar investeren in crypto. Onze collega’s zijn daarmee het eerste crypto-portal dat deze technologie in Nederland beschikbaar maakt voor particuliere beleggers. Bovendien bieden zij ter ere van de samenwerking een leuke, tijdelijke aanbieding.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen