WANT Cryptomunt van de week: AMP (AMP) met koersverwachting

Tech Robert Kroes 19 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Op zaterdag bespreken we elke week een cryptomunt die de afgelopen week in het nieuws was. Deze week is AMP (AMP) onze cryptomunt van de week.

Deze week maken we kennis met AMP (AMP) als cryptomunt van de week. Uiteraard bespreken we waarom deze munt in het nieuws was, wat het doel van deze token is en staan we uiteraard uitgebreid stil bij de AMP (AMP) prijs en koersverwachting.

Waarom was AMP (AMP) deze week in het nieuws?

Afgelopen woensdag verraste AMP (AMP) met de hoogste koersstijging van de dag. Daardoor was deze cryptomunt nieuw in de top 25 cryptomunten. Dit is verrassend omdat de munt (nog) maar op een beperkt aantal beurzen verhandelbaar is.

De actuele prijs van AMP

Inmiddels vinden we deze cryptomunt terug op de 29ste plaats als we alle cryptomunten rangschikken op marktkapitalisatie.

De actuele AMP prijs bedraagt € 0,065864 ($ 0,078138) en ligt daarmee 8,09% lager dan gisteren rond deze tijd.

Wat moet je weten over deze cryptomunt?

De token bestaat pas sinds vorig jaar. Vanaf september vorig jaar is het mogelijk de munt te verhandelen. De introductiekoers was toen $ 0,01.

Wat is het doel van deze token?

Zoals gezegd is deze cryptomunt een token en wel op de Ethereum (ETH) Blockchain. Het doel van de munt is om via onderpand smart contracten via Flexa zeker te stellen. Dit betekent dat wanneer een Flexa betaling niet uitbetaald wordt of niet binnen een bepaalde tijd wordt verwerkt, het onderpand met deze token kan worden geliquideerd als zekerstelling.

Op hun eigen website vat het development team de doelstelling als volgt samen:

“Amp helps you decentralize risk for your users with smart contract features purpose-built for collateral. Nothing more, nothing less.”

AMP koersverwachting

Sinds afgelopen woensdag is deze cryptomunt genoteerd op Coinbase. Dit is de eerste grote cryptobeurs die de token noteert. Daarmee profiteerde de munt van een koersstijging van meer dan 50% in vijf dagen. Hiermee profiteert de munt van wat inmiddels het ‘Coinbase effect’ is gaan heten. Dit is een sterke prijsstijging door notering op de cryptobeurs.

Na een snelle stijging vormt zich vaak een correctie omdat mensen de initiële winst nemen. Dit zien we de afgelopen dagen ook bij deze cryptomunt gebeuren.

Koersverwachting op middellange termijn

Ondanks deze correctie zijn experts enthousiast over de business case achter deze munt. Dit komt mede doordat het Flexa netwerk sterk groeit. Ook neemt het gebruik van smart contracts sterk toe. Daarom verwacht men veel ruimte voor de koers om te groeien.

Op basis van big data schat men in dat de prijs aan het eind van dit jaar op kan lopen tot $ 0,117278. Daarmee ligt er op middellange termijn dus een koerswinst in het verschiet.

AMP Koersverwachting op lange termijn

Op basis van dezelfde big data en toenemende interesse voor smart contracts en het Flexa platform verwacht men ook in de komende jaren koersstijgingen.

Men verwacht dat de prijs zal oplopen tot $ 0,284665 tegen eind 2026. In onderstaande grafiek zie je de koersverwachtingen per jaar, waarin men ook een lichte correctie in 2027 voorziet.

Dogecoin (DOGE) koersverwachting op lange termijn
(Afbeelding: Digital Coin Price)

Door de lage prijs per token en het voorzienbare rendement overwegen veel investeerders om in deze token te beleggen, nu deze munt bekender wordt.

Wil je meer informatie en on-chain metrix over de AMP  token bekijken? Dan vind je op de AMP pagina van onze collega’s van Tradeincrypto.com vast wat je zoekt.

Past deze token in jouw beleggingsportefeuille?

Uiteraard is het altijd verstandig om zelf onderzoek te doen naar potentiële investeringen en rationeel te beslissen of een investering in jouw beleggingsportefeuille past.

Op onze zustersite MANNERS.nl leggen we uit waarom het handig is om bij dit onderzoek en die beslissing een beleggingsportefeuille te gebruiken.

Vorige week was onze cryptomunt van de week de Cardano (ADA). Ben jij benieuwd waarom?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen