WANT No Bitcoin break: koersrecord Ethereum en deze cryptomunten…

Tech Robert Kroes 19 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De handelsdag op de Europese financiële markten is al weer een eind onderweg en dat betekent dat het weer tijd is om de stand op te maken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten. Verder kijken we naar het koersrecord van Ethereum (ETH) en de toekomst van de munt. Ook bekijken we 3 cryptomunten die volgens traders de potentie hebben om Ripple (XRP) voorbij te gaan.

Met een nieuw koersrecord is het natuurlijk tijd voor de actuele koersen van Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.

Cryptokoersen: Bitcoin daalt licht, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 30.460,30 ($ 36.870,29) en dat is 0,25% lager dan gisteren. De rest van de cryptomunten uit de top 25 presteert over het algemeen positief. Uitschieter is Ethereum (ETH) dat met een stijging van 13,55% een koersrecord noteerde. Er zijn een paar rode cijfers te vinden in het live cryptokoersen overzicht van Tradeincrypto.com, maar alleen Uniswap (UNI) noteert met -3,78% een verlies van betekenis.

Ethereum (ETH) zet koersrecord, wat nu?

Vorige week signaleerden we al dat er sprake was van Ethereum (ETH) gekte. Inmiddels is het geen signaal meer maar een feit dat investeerders Ethereum (ETH) omarmen. Vanmorgen schoot deze cryptomunt met een notering van boven $ 1.400,- namelijk door het ‘all time high’ plafond van $ 1.396,- dat men in de eerste weken van 2018 noteerde. Inmiddels is de koers teruggelopen tot onder $ 1.400,- maar de markt stijgt nog steeds, dus een record is nog niet definitief te benoemen. Hiermee lijkt Ethereum (ETH) zich, uiteraard met een prijsverschil te bewegen zoals de Bitcoin doet.

Deze parallel valt ook Trader Raoul Paul op. Hij gebruikt de theorie van Metcalfe’s law om de waarde van Ethereum (ETH) in te schatten. Bij deze wet wordt de waarde van een netwerk gemeten aan de hand van het aantal aangesloten apparaten. Wanneer men deze waardering toepast op Bitcoin en Ethereum blijkt er een haast angstaanjagende gelijkenis te liggen in de prijsontwikkeling van beide munten.

De verwachting is dan ook dat Ethereum (ETH) op termijn bijzonder veel hoger kan klimmen. In onderstaande Tweets laat Paul dit zien.

In zijn draad werkt hij de vergelijking uit. Hij concludeert dat Ethereum (ETH) zo’n 5 jaar achter ligt bij de waardering van de munt ten opzichte van de Bitcoin. Als deze analyse klopt zouden er dus nog mooie dingen voor Ethereum (ETH) kunnen gebeuren.

Deze cryptomunten kunnen Ripple (XRP) passeren

Na de shake-out door de SEC-rechtszaak ligt Ripple (XPR) onder vuur. Dit leidt niet alleen tot lagere koersen, maar ook tot minder marktaandeel. Dit zien we terug doordat Ripple (XRP), dat vorig jaar nog stuivertje wisselde met Ethereum (ETH) om de tweede plaats op de ranglijst qua marktaandeel inmiddels na Tether (USDT) ook Polkadot (DOT) voor zich moet dulden. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe signaleert dat hij verwacht dat ook Cardano (ADA), ChainLink (LINK) en LiteCoin (LTE) de Ripple zullen passeren qua marktaandeel. Met name voor Cardano (ADA) zou dit wel eens snel reëel kunnen worden gezien de sterk stijgende interesse na de uitrol van het Shelley Mainnet.

Kortom, er is weer veel te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen