WANT No Bitcoin lunch: 3 coins rally, slecht nieuws voor Verge & Ripple

Tech Robert Kroes 16 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd voor de Europese financiële markten. Wij bekijken de actuele prijs voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we 3 cryptomunten waar een rally te verwachten valt en staan we stil bij slecht nieuws voor Ripple (XRP) en Verge (XVG)

Zoals gebruikelijk beginnen we met de actuele prijzen voor Bitcoin en de top 25 cryptomarkt.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 40.295,91 ($ 48.905,36) en dat is 2,54% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren. Ook voor de overige cryptomunten uit de top 25 zijn de resultaten overwegend positief. Snelste stijger is Cosmos (ATOM) dat 24,56% winst noteert in 24 uur. Verder zijn er enige dalers te melden. Theta Network (THETA) verliest met 2,55% het meest. Uiteraard kun je de live prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten uit de top 25 24 uur per dag live bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Slecht nieuws voor Ripple (XRP)

Er gingen al even geruchten dat Ripple Labs de mogelijkheden onderzocht om tot een schikking te komen met de SEC over de juridische stappen die de Amerikaanse toezichthouder eind vorig jaar aankondigde In een gezamenlijke verklaring laten beide partijen weten dat een schikking momenteel echter niet haalbaar is.

De Ripple (XRP) verliest wel iets, maar met een resultaat van – 1,75% over de afgelopen 24 uur blijft het gevolg vooralsnog beperkt.

Verge  (XVG) getroffen door aanval en ‘double-spend’

Vanmorgen viel het insiders op dat er plotseling 200 dagen aan transactiegeschiedenis van Verge (XVG) was verdwenen. Men suggereerde al snel dat er sprake zou zijn van een zogenoemde ‘double spend’ en een 51% aanval. Dit is volgens een inmiddels verwijderde tweet van Verge-adviseur AlexanDre niet het geval.

Volgens hem is er sprake geweest van een aantal nodes die een hard fork af wilden dwingen. Hij geeft aan dat de situatie te repareren is. Op Twitter melden zich momenteel veel klanten met een lege Verge-wallet. AlexanDre meldt dat iedereen zijn fondsen terug krijgt en dat de vreemde balansen tijdelijk zijn. Dit wordt dus zeker vervolgd.

Volgens analisten gaan deze 3 cryptocoins ondanks Bitcoin een rally tegemoet

De ochtend begon beter voor Polkadot (DOT), Band Protocol (BAND) en DogeCoin (DOGE). Voor deze drie altcoins worden namelijk fikse koersrally’s verwacht.

Op basis van technische analyses verwacht men voor PolkaDot namelijk op korte termijn een groei van 10%. De Fibonacci-analyse laat zien dat de munt nu boven een aantal gemiddelden handelt en met een weerstand worstelt die tussen $ 28,- en $ 30,- ligt. Als deze doorbroken wordt ligt een verdere koersstijging richting $ 40,- in verschiet.

Ook Band Protocol (BAND) gaat volgens technische analyses verder stijgen. Hoewel er op 13 februari al een ‘all time high’ te noteren was op $ 20,82 voorzien technische analyses een stijging van 40% richting $ 25,-.

Cryptoveteraan Peter Brandt is de laatste influencer die zijn glazen bol oppoetst. In zijn bol ziet hij op basis van onderstaande analyse ruimte voor een koersstijging van liefst 70%. Wel verwacht men op basis van on-chain metrics eerst nog een consolidatiefase.

Deze forse cijfers zijn opmerkelijk omdat de rest van de markt meestal minder grote resultaten boekt als de Bitcoin erg bullish is.

Er valt tijdens deze lunch dus weer genoeg te onderzoeken, want zoals altijd geldt dat wij nooit financieel advies geven en je altijd adviseren eigen onderzoek te doen voor je een (de)investering overweegt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen