Warner Bros. wil op deze manier het nieuwe Marvel worden

Films & Series Jeroen Kraak 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Marvel is een ongekend succes voor Disney. Warner Bros. wil nu hetzelfde met DC Films en dus zet het een bijzondere stap.

Marvel-films waren ooit een niche voor fans van superheldenfilms. Door het bouwen van het Marvel Cinematic Universe (MCU), waardoor alle films met elkaar verbonden zijn, heeft het een enorme stap gezet. De films zijn door dezelfde visie een groot succes bij het grote publiek. Het brein daarachter is Kevin Feige, die al sinds 2006 werkzaam is als hoofd van de superheldenfranchise van Disney.

Komt Warner Bros. met het nieuwe Marvel?

DC Films kan niets anders dan jaloers toekijken. De superheldendivisie van Warner Bros. heeft een hoop bekende personages in zijn stal zoals Batman, Superman en The Flash. Hoewel er een flink aantal goede films en series zijn uitgekomen, weet het niet de successen van Marvel te behalen. Af en toe worden nieuwe initiatieven geprobeerd, zoals de SnyderVerse, maar uiteindelijk mist er bij de leiding een echte visie.

De 10 allerbeste films die je (volgens IMDb) op HBO Max kunt kijken

DC heeft dus een eigen Kevin Feige nodig en dat heeft Warner Bros. nu eindelijk ook door. De nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery, David Zaslav, wil iemand speciaal op DC zetten met een visie. Bronnen melden Variety dat voor de fusie tussen WarnerMedia en Discovery rond was, Zaslav al verschillende personen heeft doorgelicht voor de functie.

Peacemaker HBO Max
Peacemaker in gevecht met Judomaster. (Afbeelding: HBO Max)

Nog vragen

Toch is er nog best wel wat onduidelijk. Zo is de precieze invulling van het werk voor Warner Bros. Discovery nog onbekend. Het is de vraag of Zaslav een echt creatieve leider wil of juist iemand die de verschillende afdelingen goed laat samenwerken.

Een van de namen die genoemd wordt voor de functie is Emma Watts. Zij was voorheen hoofd productie bij 20th Century Studios en baas van de filmtak van Paramount. Een persoon dus met de nodige ervaring.

Toch lijkt Warner Bros. met DC Films al op een juiste weg te zitten. De algemene kwaliteit lijkt nu beter te zijn dan een aantal jaar terug. Zo is de recente The Batman goed ontvangen en weet het ook met de nieuwe DC-serie Peacemaker goed te scoren op HBO Max. Toch zou een eigen Kevin Feige het allemaal nog beter kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen