Loop je tegen de lamp? WhatsApp schiet je nu snel te hulp!

Apps Mark Hofman 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is een fantastische applicatie om in contact te blijven met vrienden en familie, maar kan ook zeker frustratie opleveren. Dat gebeurt voornamelijk wanneer dingen niet werken zoals dat zou moeten. Gelukkig komt het bedrijf zelf met een oplossing.

In plaats van dat je Google volledig af moet zoeken voor een oplossing op jouw problemen, is het nu ook gewoon mogelijk om hulp te krijgen binnen de app zelf.

WhatsApp biedt helpende hand

Het is al tijden mogelijk om contact op te nemen met WhatsApp. Via de Instellingen was het bijvoorbeeld mogelijk om melding te maken van een probleem, waardoor je uiteindelijk een mailtje terug kreeg met de oplossing. Dat kan natuurlijk een stuk sneller en dat gaat vanaf nu ook een stuk sneller.

In plaats van een reactie via de mail kan WhatsApp je binnen de applicatie zelf te ondersteunen. Je kunt het probleem in hetzelfde venster als voorheen beschrijven, maar krijgt simpelweg antwoord in een chat. Dat maakt het voor jou vervolgens ook weer makkelijker om eventuele vervolgvragen te stellen.

WhatsApp problemen oplossen
Zo ziet het formulier eruit (Afbeelding: WABetaInfo)

Het blijft overigens wel mogelijk om je problemen via e-mail te bespreken. Mocht je dus geen behoefte hebben in een gesprek op WhatsApp, dan is dat niet persé nodig. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf kiezen of je de persoon aan de andere kant van het gesprek informatie geeft tot de gegevens van je smartphone of niet.

Een opvallend verhaal

Dat WhatsApp de functionaliteit uitrolt is natuurlijk hartstikke fijn, al is het wel opvallend. De hulpdienst binnen de applicatie dook eerder al op voor betatesters, maar verdween vervolgens volledig. Hierdoor werd er verwacht dat de functionaliteit, zoals wel vaker gebeurd, het daglicht nooit zou zien voor het grote publiek. Maar daar is dus niets van waar.

De update wordt op dit moment uitgerold. Het kan dus voorkomen dat jij er nog geen gebruik van kan maken. Is dat het geval? Wacht dan even rustig af!

WhatsApp gaat lekker in 2022

Het is misschien de eerste functionaliteit die verschijnt voor alle gebruikers, maar WhatsApp is echt ontzettend druk bezig met nieuwe toevoegingen. Het bedrijf werkt achter de schermen aan veel nieuwe features, waarvan sommige ook al te testen zijn. Denk hierbij aan de aangepaste meldingen met een profielfoto of een handige optie voor spraakberichten.

WhatsApp geeft mensen vandaag geanimeerde Emoji

Het lijkt er overigens ook op dat de geanimeerde Emoji snel onze kant op komen. Meer weten? Check dan zeker even de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen