Waarom steeds meer mensen hun Wi-Fi router aan het plafond hangen

Life Hacks Sam Dille 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Een Wi-Fi router is het hart van je internetverbinding. Belangrijk dus dat hij op een goede plek in je kamer staat. De kans is echter groot dat dit bij jou thuis niet het geval is.

In veel huizen zijn er bepaalde plekken waar de wifi-verbinding zwak kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in kamers die ver van de Wi-Fi router verwijderd zijn, of in ruimtes met dikke muren of veel elektronische apparaten.

Het is handig om de Wi-Fi router op een strategische plek te zetten voor de beste dekking. Die plek is niet op de grond, maar op … het plafond?!

Waarom werkt je Wi-Fi router het beste aan het plafond?

Je router werkt het beste op een plek waar hij centraal in de kamer staat. Dus eigenlijk in het midden van je huiskamer. Verberg de Wi-Fi router niet en zet hem niet bij een muur. Veel mensen negeren dit advies en daar is een goede reden voor. Want stopcontacten heb je meestal niet in het midden van de kamer, maar in de muur. Verleidelijk dus om de router in de buurt van een muur te plaatsen.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing zodat je de router in het midden plaatst, zonder dat het apparaatje of het snoer in de weg zit. Hang hem op aan het plafond. Het zorgt ervoor dat je Wi-Fi router centraal in de kamer hangt, zonder problemen met het snoer, en het neemt geen aanrecht- of plankruimte in beslag.

Router aan het plafond bevestigen
Makkelijk én snel (Afbeelding: Megasnel)

Zo plaats je de router aan het plafond

Het ophangen van je router gaat niet zonder een paar hulpmiddelen. Ten eerste heb je een plafondbeugel voor je Wi-Fi router nodig. Amazon heeft verrassend veel opties voor Google-routers en TP-Link. Het is de beste plek om je opties uit te zoeken. Maar je kunt het ook proberen bij Bol.com of Coolblue.

Verder heb je een boormachine en een snoergeleider nodig. De meeste routers hebben snoeren van zes tot acht meter, dus het kan zijn dat je een langer snoer moet kopen om zo ver te reiken als je nodig hebt.

Bepaal eerst waar jouw apparatuur in de kamer komt. Het hoeft niet perfect in het midden te zijn. Hoe verder je van de muur bent, hoe beter voor de ontvangst. Bevestig de plafondbeugel met schroeven aan het plafond en zorg ervoor dat zowel de hub als Wi-Fi router met de USB-ingang naar de muur zijn gericht.

Plaats de snoeren in de snoergeleider en plak deze vervolgens aan het plafond. Veel snoergeleiders worden geleverd met connectoren om bochten te maken, maar als dat niet het geval is, knipt je de snoergeleider af met een stanleymes in een hoek van vijfenveertig graden. Voeg vervolgens beide stukken samen om een hoek te vormen.

Nu kun je genieten van beter bereik én staat je Wi-Fi router nooit meer in de weg.

Dit zijn de beste hubs voor in je Smart Home

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen