Met deze thermometer van de toekomst is de Apple Watch overbodig

Gadgets Jeroen Kraak 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Je hebt een thermometer waarschijnlijk voor één ding: het meten van je temperatuur. Het is dan ook een product waar je weinig innovaties meer van verwacht. Withings laat echter wat anders zien en neemt gezondheidsfuncties over van de Apple Watch.

Withings is een bedrijf dat je misschien niet heel bekend voorkomt. Toch maakt het bedrijf op het gebied van gezondheid een aantal heel interessante gadgets. Tijdens IFA 2023 zagen we al deze prachtige smartwatch. Tijdens CES 2024 is de thermometer aan de beurt.

En dit is niet zomaar een thermometer, net zoals elke gadget in 2024 is dit een slim model. Deze heeft veel meer functies dan alleen je temperatuur opmeten. Een aantal ken je wellicht al van de Apple Watch.

De slimme thermometer

Eigenlijk doen we de Withings BeamO tekort door het alleen een thermometer te noemen, want het heeft  nog drie andere functies. Het bedrijf noemt het dan ook een multiscoop.

Dit gadget van Withings is een elektrocardiogram, zuurstofmeter, stethoscoop en thermometer in één. Naast de temperatuur geeft dit model dus ook de conditie van je longen en je hart weer. Hierdoor krijg je een veel beter beeld van je algehele gezondheid. Het bedrijf wil dat gebruikers deze belangrijke statistieken zelf regelmatig kunnen opnemen, in plaats van dat ze daarvoor een paar keer per jaar naar de huisarts gaan.

Met deze thermometer van de toekomst is Apple Watch overbodig
(Afbeelding: Withings)

Nauwkeuriger meten dan een Apple Watch

De BeamO meet deze resultaten door gebruik te maken van lichtgolfsensoren en akoestische informatie. Die eerste techniek kun je wellicht al kennen van smartwatches zoals de Apple Watch. Het is het groene licht dat je ziet als je het horloge afdoet. Op die manier kun je op de Apple Watch bijvoorbeeld een ECG maken en de hoeveelheid zuurstof in het bloed meten.

Voor de lichaamstemperatuur doet de Withings-thermometer een niet-invasieve infraroodscan van de temporale slagader. Deze sensor kan betere metingen doen door een meer gerichte infraroodstraal.

De digitale stethoscoop gebruikt dan weer akoestische metingen om geluiden via de borst of rug op te vangen. Zo geeft het nauwkeurigere hart- en longmetingen weer dan die je kent van je smartwatch. Deze audio kun je ook gewoon streamen of overzetten via USB. Handig om te delen met je dokter. Via een app worden de gegevens ook heel overzichtelijk weergegeven.

Withings heeft helaas nog geen prijs of releasedatum gegeven voor de slimme thermometer. Het product moet eerst ook nog langs de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om bepaalde gezondheidskeurmerken te krijgen. Iets wat een Apple Watch bijvoorbeeld ook heeft.

Overigens zit er al een thermometer in de Apple Watch. Deze is echter nog niet nauwkeurig genoeg om lichaamstemperatuur echt goed in te schatten. Het bedrijf gebruikt ‘m vooral om de menstruatiecyclus en veranderingen van temperatuur tijdens het slapen weer te geven.

Samsung opent aanval op Ikea en Sonos met (on)opvallende speaker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen