Ziggo komt met het ideale gratis Netflix-alternatief voor abonnees

Films & Series Jeroen Kraak 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je abonnee bent bij Ziggo, heeft het bedrijf iets heel moois voor je in petto. Ze hebben de ideale deal voor je die jouw Netflix-lidmaatschap compleet overbodig maakt.

Ziggo en KPN zijn de twee grootste partijen in Nederland als het gaat om televisie en internet. Ziggo heeft nu een nieuw wapen in handen om nieuwe klanten binnen te halen, eentje waardoor je geen Netflix meer nodig hebt.

Ziggo komt met een fijn Netflix-alternatief

Nee, Ziggo heeft (nog) niet de rechten voor de Formule 1 binnengehaald, maar ze hebben nu wel een andere toffe deal gemaakt. Ze zijn een samenwerking aangegaan met de grote Netflix-concurrent SkyShowtime.

SkyShowtime gaat de verschillende Movies & Series-pakketten van de kabelaar vervangen. Dat betekent dus dat als je een TV Max-abonnement hebt, je gratis toegang krijgt tot de streamingdienst. Als je Ziggo combineert met Hollandse Nieuwe of Vodafone, is het tevens mogelijk als een extra tv-pakket. Voor alle andere klanten kost de dienst €6,99 per maand.

Dit is SkyShowtime

Ziggo-klanten die hiervoor in aanmerking komen, krijgen later dit jaar een mail om de streamingdienst SkyShowtime te activeren. Daarmee heb je toegang tot topseries zoals Yellowjackets en Star Trek: Strange New Worlds, maar ook tot films zoals Top Gun: Maverick en Babylon.

SkyShowtime is een samenvoeging van streamingdiensten Paramount+ en SkyShowtime, die op hun beurt weer in bezit zijn van twee grote conglomeraten: National Amusements en Comcast. Daardoor heb je toegang tot content van onder andere Paramount, CBS, Universal en Dreamworks. Een ideaal alternatief voor Netflix, dus.

Ziggo komt met het ideale gratis Netflix-alternatief voor abonnees
SkyShowtime via Ziggo. (Afbeelding: Ziggo)

Voor Ziggo is de samenwerking met SkyShowtime een ideale opsteker voor het filmaanbod en het aanbod van series. Tot vorig jaar had Ziggo nog exclusieve HBO-titels zoals Game of Thrones en Succession, maar sinds de lancering van HBO Max is die content allemaal verdwenen. Voor SkyShowtime is dit dan weer een ideale manier om het bereik te vergroten. Meer informatie vind je hier.

Gratis The Roku Channel moet je Netflix en Disney+ doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen