5 luchtige tips om je vliegreis deze zomer een stuk prettiger te maken

Life Hacks Sam Dille 22 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De zomer is aangebroken en dat betekent dat het (bijna) tijd is voor die vliegreis. Voordat je het vliegtuig instapt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een paar luchtige tips voor je vliegreis kunnen vast geen kwaad.

Reizen met het vliegtuig is heel handig en snel. Maar het kan ook stressvol zijn. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met vertragingen, lange wachtrijen of gedoe met reisdocumenten.

Tips voor je vliegreis

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen om onnodige problemen te voorkomen. Er zijn ook genoeg andere dingen die je kunt doen om je vliegreis prettiger te maken.

#1 Maak foto’s van je reisdocumenten

Je weet vast al dat je je ID, mogelijk je vaccinatiebewijs en andere documenten nodig hebt als je op vliegreis gaat. Maar voordat je vertrekt, is het slim om foto’s van al je benodigdheden te maken en ze op je telefoon te bewaren.

Zorg ervoor dat de foto’s duidelijk en leesbaar zijn en maak ook een back-up in de cloud. Op die manier heb je altijd een kopie bij je, mocht er iets gebeuren met je fysieke documenten. Voor extra zekerheid kun je de foto’s naar jezelf e-mailen.

#2 Gebruik tags voor koffers en tassen op je vliegreis

AirTags en dergelijke apparaten zijn heel handig om je bagage in de gaten te houden als je die niet bij je hebt. Je kunt de mini-trackers op elke tas, rugzak of koffer plakken die je incheckt. Dan weet je altijd waar je spullen zijn.

Trackers maken verbinding met je smartphone via Bluetooth. Sommige hebben ook andere handige functies. Bijvoorbeeld het bijhouden van de locatie van de tracker in een app of het sturen van meldingen als je voorwerp buiten bereik is.

Apple AirTags
De trackers van Apple (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#3 Neem meerdere adapters mee

Als je naar een ander land gaat, is de kans groot dat je problemen hebt met het opladen van je smartphone. Bijvoorbeeld omdat landen andere stopcontacten handhaven. Gelukkig zijn er veel hotels en luchthavens die nu USB-poorten hebben ingebouwd. Toch zijn er nog genoeg plekken waar dit nog niet goed geregeld is.

Zorg daarom dat je genoeg adapters meeneemt op vliegreis, met de juiste uitgang die past bij je bestemming. Zo voorkom je dat je op vakantie zonder stroom komt te zitten. Check op deze lijst welke soort adapter je nodig hebt op jouw bestemming.

#4 Kijk goed naar je bagage

Deze regel is vooral van toepassing als je buiten de Europese Unie reist. Let er goed op dat je geen spullen meeneemt op vliegreis waar je problemen mee kunt krijgen bij de douane. Dit kunnen allerlei producten zijn. Naar Australië mag je bijvoorbeeld veel voedsel- en landbouwproducten niet meenemen.

Elk land heeft zijn eigen lijst met verboden items en die verandert regelmatig. Bestudeer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken dus goed voordat je vertrekt. En laat spullen bij twijfel altijd thuis.

Bagage op vliegveld
Goed gecontroleerd? (Afbeelding: Oleksandr Canary Islands/Pexels)

#5 Vergeet geen snacks en drankjes mee te nemen

Eten en drinken tijdens een vliegreis is enorm belangrijk. Bij sommige vluchten ben je ruim 15 uur in de lucht en dan heb je echt genoeg versnaperingen nodig.

Luchtvaartmaatschappijen verschillen sterk in wat voor eten ze aanbieden en als er te veel turbulentie is kan het zijn dat je een tijdje helemaal geen eten of drinken krijgt. Neem dus een drankje mee, drink voldoende tijdens de vlucht en voorkom dat je op je bestemming aankomt met hoofdpijn. Zorg ook voor een tussendoortje, het liefst met proteïne.

Vrouw laat geniale Life Hack zien voor grote irritatie in het vliegtuig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen