Bitcoin break: koersval nu door beurzen, op deze altcoin let men [video]

Tech Robert Kroes 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn in Amerika de financiële markten open en zit de eerste Europese handelsdag van de week er weer op. Wij maken de stand op van een roerige dag voor de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. Naast de Bitcoin kijken we naar een aantal Altcoins om in de gaten te houden.

Uiteraard kijken we eerst naar de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin koersval houdt aan, cryptomarkt diep rood

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 27.292,42 ($ 33.118,16) en dat is liefst 15.79% lager dan gisteravond rond deze tijd. Ook van de recordstemming van vrijdag is met deze koers niet veel over. Ook de cijfers op de rest van de cryptomarkt zijn bloedrood voor de 25 grootste cryptomunten. Grootste verliezer is Bitcoin Cash (BCH), dat liefst 27,46% verliest. In al dit rode geweld valt de Neo (NEO) met een positief resultaat van 4,93% extra op. Uiteraard kan je de live cryptokoersen blijven volgen via de site van Tradeincrypto.com.

Herstelt de Bitcoin of niet?

Voor degenen die de update van vanmiddag niet meekregen zijn de koersen even schrikken. Degenen die de eerdere update van vandaag wel lazen zien dat de koersval gedempt is. Sterker nog, aan het eind van de Europese middag was er sprake van fiks herstel. Dit werd echter snel afgebroken door problemen op cryptobeurzen Binance en met name Coinbase. Deze beurs had zulke problemen dat hierdoor een ‘vals bearsignaal’ gegeven werd. Hierdoor leek de koers van de Bitcoin lager dan ze eigenlijk was en werd een grotere sell-off dan nodig getriggerd. Inmiddels lijkt alles weer te werken en verwachten we weer een normale markt.

Waarom volgen investeerders Cardano (ADA)?

Uiteraard hebben analisten favoriete cryptomunten die zij volgen. Daar hoort natuurlijk de traditionele top 3 bij, maar deze keer kijken we naar wat outsiders. De eerste in het rijtje is Cardano (ADA). Charles Hoskinson deelde vandaag op YouTube de update met vooruitblik voor 2021 van ‘zijn’ cryptomunt Cardano. Hieruit blijkt dat de organisatie op schema ligt voor decentralisatie. Ook meldde hij dat er voor na de crisis in 2021 nog vele partnerschappen en deals in het verschiet liggen. Ook kondigde hij voor februari 2021 een volgende hard fork aan mmet werknaam ‘Mary’. Al met al genoeg reden voor investeerders om de ontwikkelingen te volgen. De hele AMA van Charles Hoskinson kun je hier terugkijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen