Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto daalt. Kijk: Elon Musk loopt leeg, spanning

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we hoe Elon Musk leegloopt in een spraakmakende Bitcoin podcast. Tot slot bekijken we waarom het deze week nog spannend wordt voor de BTC en andere grote cryptomunten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.023,97 ($ 47.570,855). Dit is 3,16% lager dan gisteren rond lunchtijd en ook fors lager dan afgelopen vrijdag.

Ook het sentiment voor de andere cryptomunten uit de top 25 is negatief. We zien op één uitzondering na alleen groene cijfers. Deze uitzondering is voor Uniswap (UNI), dat een winst van 1,32% boekt. De grootste verliezer van de afgelopen dag is Solana (SOL), dat 8,02% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Zoals we zien is van de kerstrally niet veel over en lijkt een oudejaarsrally ver weg. Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Dit artikel met 5 tips om geld te verdienen met crypto tussen kerst en nieuwjaar zonder te investeren helpt je daarmee op weg.

Is een eindejaars-rally voor Bitcoin echt uitgesloten?

Hoewel het er momenteel op lijkt dat de cryptomarkt negatief is kan er veel veranderen. Aanstaande vrijdag om 10 uur Nederlandse tijd vervallen namelijk de opties voor Bitcoin en andere cryptomunten. Nu is het vervallen van de week- en maandopties altijd interessant, maar per eind december vervallen ook de jaaropties. Gezien de open interest valt daar nog een mooi resultaat te behalen voor beleggers. Het is niet uitgesloten dat grote partijen de markt in beweging willen brengen om rond de vervaldatum van de opties zo veel mogelijk rendement te behalen of het verlies te beperken. Uiteraard bekijken we deze ontwikkeling later in de week. Wie zich alvast wil verdiepen in de optiemarkt kan terecht bij Huobi. Onze collega’s van Tradeincrypto.com stellen deze partij graag voor.

Elon Musk loopt leeg over crypto in spraakmakende podcast

Als Elon Musk te gast is in een podcast is er meestal genoeg te beleven. Dat was niet anders toen hij gisteren aanschoof bij Lex Fridman. Elon Musk was bijzonder openhartig en vertelde onder andere wie volgens hem schuilgaat achter het pseudonym van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto.

Ook liet hij zijn licht schijnen over de mogelijkheden van cryptomunten op Mars. Voor degenen die eerst de podcast willen kijken volgt hierna de podcast. Spoiler alert: na de podcast geven we een korte samenvatting van wat Elon Musk over beide onderwerpen vertelde. Zoals beloofd hierbij eerst de podcast.

Uiteraard bespreken we de podcast nog even na.

Wie is Satoshi Nakamoto volgens Elon Musk?

Uiteraard houdt hij een aantal slagen om de arm, maar volgens Elon Musk is het duidelijk dat crypto-expert Nick Szabo achter het pseudonym Satoshi Nakamoto schuil gaat. Hij ziet erg veel overeenkomsten in technologieën die door Szabo gebruikt zijn en de technologie achter de Bitcoin en voorloper “bit gold”. Nu is de suggestie van Nick Szabo niet heel vreemd. Al jarenlang duikt zijn naam op als de man achter Satoshi, zoals in 2018, toen Fortune Magazine zelfs het nieuws bracht. Nick Szabo zelf blijft echter ontkennen.

Wordt Dogecoin de cryptomunt op Mars?

Zoals velen weten is Musk met SpaceX druk bezig om mensen op Mars te krijgen. Sterker nog, hij verwacht dat als de aarde overbevolkt raakt, mensen naar Mars zullen emigreren. Als dat gebeurt is er natuurlijk ook betaalverkeer nodig op Mars. Men verwachtte dat hij hiervoor de Dogecoin (DOGE) of misschien zelfs wel de Bitcoin op het oog had. Dit is echter niet het geval. Door de snelheid van het licht blijkt de koers op aarde namelijk niet te synchroniseren met de koers die op Mars zou gelden. Daarmee zou de blockchain gecomprimeerd worden. Natuurlijk verwacht de crypto-minded Musk wel dat er een cryptomunt op Mars zal komen, maar dat dit een nieuwe munt zal zijn.

Kortom, voor beide onderwerpen valt genoeg nieuws te verwachten dat wij uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!