Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. Slecht nieuws, analyses en bodem

Tech Robert Kroes 29 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. We zien daarnaast slecht BTC nieuws en technische analyses die op prijsdaling duiden. Dat levert de vraag op waar de bodem van de Bitcoin prijs kan liggen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.002,68 ($ 20.052,54). Dit is 4,86% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen snel. Afgezien van de stable coins zien we alleen rode cijfers. De grootste daling is op dit moment voor Solana (SOL), dat 9,24% verliest. Hiermee kunnen we aan de hand van de prijsanalyse van gisteren een inschatting maken van het verdere koersverloop. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Slecht nieuws voor Bitcoin: deze investeerders stappen uit

Inmiddels zien we dat de crypto crisis ook een negatieve impact heeft op twee categorieën belangrijke BTC investeerders. We zien dat institutionele beleggers uit crypto-beleggingen stappen. Zo maakte het Canadese investeringsfonds Cypherpunk Holdings bekend al haar crypto-investeringen te hebben verkocht ten faveure van haar cash positie. Dit betekende dat er 205 ETC en 214,7 BTC op de markt kwamen. De CEO wacht liever af tot volatiliteit stabieler is en het gebrek aan liquiditeit over is voordat hij een terugkeer overweegt.

Ook de BTC miners beginnen weer meer Bitcoin te verkopen. Zij zijn gevangen tussen hogere energieprijzen en lagere winsten. Nu ook de hash rates en BTC difficulty dalen vrezen zij voor hun winstgevendheid.

Technische analyses duiden op verdere koersval Bitcoin

Deze fundamentele factoren zijn uiteraard niet gunstig aangezien zij meer aanbod creëren en het uitstappen van institutionele beleggers ook het vertrouwen van retail-beleggers schaadt. Daar komt bij dat ook de technische analyses weer sterk leunen naar een verdere bear-correctie.

Zo zien we dat analyses duiden op een ‘final washout’.

Ook op basis van de Elliott Wave (die je hierna kunt zien) analyse zien we dat er een grote kans op een bearish scenario is.

Met deze negatieve vooruitzichten is natuurlijk de vraag waar de BTC bodem kan liggen.

BTC prijs bodem is onzeker

Sommige analisten zijn ervan overtuigd dat we dicht bij de bodem van de markt zijn. Er zijn ook historische statistieken die dit verklaren. Toch zijn er factoren die erop duiden dat we nog niet zover zijn. De meeste analisten houden het beeld aan dat we gisteren gaven. Daarmee zou de bodem tussen $ 13.000,- en $ 14.000,- liggen. Andere analisten zijn veel negatiever. Zo denkt Robert Kiyosaki dat de prijs zelfs tot $ 1.100,- kan dalen.

Of hij gelijk krijgt betwijfelen, maar feit is dat de markt nog steeds erg onzeker is. Het is dan ook verstandig om, als je wilt investeren, je te richten op geld verdienen in onzekere omstandigheden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen