Bitcoin update: prijs BTC & crypto daalt snel. Dit is nodig, dit verwacht men

Tech Robert Kroes 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Wat is er nodig voor prijsstijging? Is Bitcoin eigenlijk nog een safe haven voor inflatie en wat verwachten insiders? Wij analyseren.

We bekijken uiteraard eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen snel

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 35.867,06 ($ 39.407,-). Dit is 5,80% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

Ook het sentiment voor de top 25 cryptomunten in overwegend negatief. Terra (LUNA) is met +1,43% de uitzondering die de regel bevestigt. Het meeste verlies is met -6,18% voor de wrapped Bitcoin (WBTC).

Wat is er nodig voor een Bitcoin bull rally?

We bespraken vanmiddag al de factoren die ervoor zorgen dat de BTC-prijs daalt. Daar komt inmiddels bij dat de Europese Unie haar inflatiecijfers bekend maakte. Deze stijgen met 5,1% tot recordhoogte.. Daarbij is de verwachting dat men de rentes gaat verhogen en de steunprogramma’s vanaf het derde kwartaal af gaat bouwen. Daarmee nemen investeerders een afwachtende houding aan, zeker omdat later deze maand ook een rentebesluit van de FED verwacht wordt.

Daarmee is de markt op basis van technische analyses simpelweg niet sterk genoeg om de Bitcoin koers op korte termijn boven de consolidatiegrens van $ 45.000,- te stuwen. Investeerders zijn dan ook op zoek naar factoren die hen motiveren om meer risico te nemen. Een de-escalatie van de situatie in de Oekraïne of minder zorgen over rente en inflatie zouden daarbij kunnen helpen.

Is Bitcoin eigenlijk nog wel een safe haven voor inflatie?

Het feit dat toenemende inflatie een rol speelt bij het besluit van investeerders om minder enthousiast in de Bitcoin (en andere crypto) te beleggen klinkt vreemd. Was Bitcoin niet juist een veilige haven als bescherming tegen inflatie?

Die gedachte hebben veel investeerders inderdaad en dat blijkt nog steeds te kloppen. Waar men in Amerika in februari met 7,9% de hoogste inflatie in 40 jaar noteerde bleef de inflatie van de Bitcoin met 1,7% conform de verwachting. Daarmee is BTC-inflatie 5x zo laag als die van de dollar. Klaarblijkelijk wegen de andere factoren die de markt nu beheersen zwaarder dan de inflatiebescherming.

BTC verwachting op lange termijn blijft bullish

Ondanks de sterk wisselende prijzen en consoliderende koersbeweging blijven de verwachtingen van de Bitcoin prijs op lange termijn bullish. Zo verwacht Credit Suisse dat het geld zoals wij dat kennen door de oorlog in de Oekraïne drastisch zal veranderen. In een nieuw geldstelsel zal de Bitcoin en cryptomarkt volgens hun schokkende voorspelling een hoofdrol kunnen spelen.

Ook Apple oprichter Steve Wozniak is positief over de Bitcoin koers op lange termijn. In de podcast van Steve-o, die bij veel mensen nog vooral bekend is als de brakende stuntman van Jackass, bleek de Apple oprichter nog steeds bullish. Met de duidelijk volwassen geworden Stephen Gilchrist Glover (zoals Steve-O echt heet), duidt Wozniak de markt. De hele podcast kun je hierna bekijken.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd of de voorspellingen van Wozniak uitkomen en doen wij zeker verslag van het moment dat de Bitcoin de $ 100.000,- raakt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen