Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto vlak. Uitbraak, lange termijn en ETF

Tech Robert Kroes 9 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we of een uitbraak aanstaande is. Ook bekijken we waarom we wellicht de eerste BTC ETF kunnen verwachten. Tot slot delen we lange termijn vooruitzichten voor de Bitcoin.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.511,09 ($ 30.561,01). Dit is 0,51% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn opvallend vlak, al zijn er enkele positieve uitschieters. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor ChainLink (LINK), dat +8,19% noteert. Dit heeft alles te maken met de invoering van staking, die we gisteren bespraken. Er zijn weinig negatieve cijfers te zien. Het grootste verlies is momenteel voor Near Protocol (NEAR) met -0,81%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin prijs blijft vlak, is een uitbraak aanstaande?

Ondanks wat koersschommelingen zien we dat de Bitcoin steeds blijft bewegen tussen $ 29.000,- en $ 31.000,-. Zoals we inmiddels weten is de kans op een uitbraak groter naar mate de prijs langer horizontaal beweegt (consolideert). We zien op dit moment weerstanden rond $ 30.850,- en $ 31.250,-. Een uitbraak boven de $ 31.250,- geeft de ruimte voor bullish herstel.

Als deze weerstand boven $ 31.250,- niet snel gebroken wordt blijft men uitgaan van een bearish correctie. Daarmee richten de ogen zich dan op de steunniveaus op $ 29.850,- en $ 29.500,-. Als dit steunniveau wordt doorbroken verwacht men een bearish uitbraak, waarbij het volgende steunniveau op $ 28.500,- cruciaal wordt om te zien hoe sterk deze bear streak zal worden.

Bullish Bitcoin factoren duiden op bull run

Als we bekijken welke kant een BTC-uitbraak op kan gaan is er nog steeds de verwachting dat we eerst een koersdaling gaan zien. Toch zijn er bullish factoren die ervoor zorgen dat de kans op een snel bullish herstel groter wordt. Zo zagen we een accumulatie-record en lijkt de eerste Bitcoin ETF eraan te komen.

Bitcoin accumulatie naar record

On-chain data laat zien dat steeds meer Bitcoin bezitters hun BTC bezit vasthouden en zelfs uitbreiden. Het aantal adressen dat accumuleert steeg voor het eerst boven de 600.000 adressen uit. 61% van de BTC investeerders heeft de crypto al langer dan een jaar in bezit en nog eens 33% heeft de BTC tussen 1 en 12 maanden in bezit.

Dit betekent dat veruit de grootste groep beleggers ondanks de piek en het koersrecord van vorig jaar vertrouwen heeft in prijsstijgingen tot boven dat record. Hiermee ligt er volgens analisten een bodem voor een ongeëvenaarde bull-rally.

Een van de manieren waarop zo’n rally kan starten is een bull-event. Dat bull-event zou eraan kunnen komen met goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF.

Grayscale gaat all in voor eerste BTC ETF

Vorig jaar keurde de SEC het eerste ETF voor Bitcoin futures goed. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden toen uit wat een ETF is en waarom dit zo belangrijk is voor de Bitcoin. Ook legden zij toen uit dat de SEC niet positief is over een Bitcoin spot ETF. Sindsdien zijn er diverse aanvragen bij de SEC gedaan om zo’n ETF goed te keuren, maar deze werden afgewezen.

De bekende vermogensbeheerder Grayscale heeft nu een nieuwe aanvraag voor een Bitcoin ETF ingediend. Door de nieuwe cryptoregulering lijkt deze aanvraag kansrijker dan voorgaande aanvragen. Daarnaast heeft de SEC vele steunverklaringen uit de markt ontvangen waarbij investeerders aandringen op goedkeuring van de spot ETF.

Daarnaast is Grayscale begonnen met een publiciteitsoffensief. Zij leggen uit dat het niet goedkeuren van hun aanvraag reden kan zijn om juridische procedures tegen de SEC te starten. Zij stellen dat de markt voor BTC futures en ETF’s gebaseerd op futures niet anders is dan de ETF voor de spotmarkt. Om te laten zien dat dit geen loze dreigementen zijn heeft Grayscale inmiddels een topadviseur en advocaat aangenomen. Hij heeft lang voor de Amerikaanse overheid gewerkt. Analisten zien daarmee de druk op de SEC toenemen. De geplande datum voor een beslissing over een BTC spot ETF is 6 juli en dat kan dus wel eens een historische dag worden.

Jan van Eck, Van Eck investments, ziet Bitcoin prijs naar $ 250.000,-, maar…

Naast Grayscale is Van Eck een belangrijke Bitcoin investeerder. In een uitgebreid interview met Barron’s magazine legt Jan van Eck, zoon van de oprichter, zijn visie en de visie van het bedrijf op beleggingen zoals goud en Bitcoin uit.

De belangrijkste conclusie is dat hij voorziet dat de Bitcoin veel bullish potentieel heeft. Zo acht hij een koers van $ 250.000,- zeker mogelijk. Kanttekening daarbij is dat hij verwacht dat het lang (misschien wel tien jaar) kan duren voor deze koers bereikt is. Het hele interview met Jan van Eck kan je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen