Bitcoin update: prijs Bitcoin en markt negatief. Donkere wolken voor BTC

Tech Robert Kroes 11 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn ook de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken voor de laatste keer deze week de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe donkere wolken zich samen pakken boven de BTC-koers.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.481,75 ($ 44.3015,01). Dit is 4,50% lager dan tijdens de Bitcoin update van gisteravond.

Ook de rest van de cryptomarkt is negatief. Er zijn wel enkele uitzonderingen, zo stijgt Terra (LUNA) met 32,42% in 24 uur. De meeste koersen van de top 25 cryptomunten kleuren echter rood. Grootste verliezer is momenteel Algorand (ALGO), dat 17,34% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Wordt de Bitcoin prijs bearish, deze koersniveaus zijn belangrijk?

Inmiddels zien we dus een tweede forse terugval na de crash van eerder deze week. De vraag is natuurlijk of we nu rekening moeten houden met een langere bearish periode. Op basis van diverse technische analyses, zoals het simpel voortschrijdend gemiddelde en de Bolinger Bands lijkt dit nog niet het geval. Als we deze analyses bekijken zien we dat de koers boven de $ 43.800,- moet blijven om voluit bullish vooruitzicht te hebben. Pas wanneer de Bitcoin onder de $ 42.400,- komt moeten we rekening houden met een langere bearish periode.

Wat gebeurt er als de koers bearish wordt?

Als de koers wel structureel onder de $ 42.400,- duikt is er sprake van een zogenoemd ‘dead cat bounce pattern’. De term is erg cynisch, maar komt erop neer dat we dan zien dat er na een bearish periode (volgend op recordmaand april) een opleving volgt (tot afgelopen dinsdag) die gevolgd wordt tot een volgende bearish periode, waarbij de koers nog verder onderuit gaat. Volgens experts moeten we in dit geval denken aan een koers tussen $ 20.000,- en $ 30.000,-. Deze beweging zou echter haaks staan op de eerdere technische analyses die aangeven dat de Bitcoin prijs na een bodem ‘laag in de $ 40.000,-‘ zouden moeten beginnen aan een recordrally. Het worden dus spannende dagen voor de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen