WANT Bitcoin update: Prijs Bitcoin stijgt, maar ABN AMRO haakt af [video]

Tech Robert Kroes 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

We kijken, zoals gebruikelijk, rond lunchtijd weer naar de actuele Bitcoin prijs en de prijs van de top 255 cryptomunten. We bekijken welke niveaus op korte termijn belangrijk zijn voor de Bitcoin koers. Ook bespreken we waarom ABN Amro afhaakt en (voorlopig) geen beleggen in Bitcoin aan zal bieden.

Allereerst bekijken we de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in wisselvallige cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 27.772,73 ($ 32.906,53). Dit is 1,08%% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

Daarmee posteert de Bitcoin zich in het midden van een wisselvallige cryptomarkt. De prijzen van de top 25 cryptomunten wisselen namelijk behoorlijk. Grootste daler is Theta Network (THETA), dat 8,49% inlevert. Grootste stijger is Dogecoin (DOGE), dat een plus van 2,92% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag, dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Gaat de Bitcoin dit weekend dalen?

Inmiddels ontstaat er een begrip in de crypto-wereld, namelijk de weekend-selloff. Zoals de naam al doet vermoeden betekent dit dat de Bitcoin prijs in het weekend daalt om aan het begin van de week weer te stijgen. In deze analyse van Exchange Rates UK TV lijkt het komend weekend weer zo’n weekend te worden.

 Zoals we in de analyses zien verwacht de analist een daling op korte termijn. Ook het marktsentiment lijkt op een koersdaling te duiden aangezien het handelsvolume terugloopt door gebrek aan interesse. In de video zien we dat een koersdaling de prijs terug kan brengen naar de steunniveaus op $ 27.000,-, $ 24.000,- of zelfs $ 19.000,-. Daarmee lijkt er dus weer een fikse in het verschiet te liggen en is het wellicht aan te raden je voor te bereiden op handel in een onzekere markt.

ABN Amro gaat voorlopig niet in crypto

Wie onze rubriek volgt ziet dat steeds meer banken hun klanten ook mogelijkheden bieden om te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Ook ABN Amro is al langere tijd aan het onderzoeken of zij actief wil zijn in de cryptomarkt. Nadat zij eerder al een wallet-service verkende en afwees lijdt ook dit onderzoek tot een afwijzing. In een interview met De Telegraaf liet Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie van ABN Amro, weten dat men geen beleggingen in Bitcoin (of andere cryptomunten) zal aanbieden. Hij noemt daarvoor als argument dat de prijs erg beweeglijk (volatiel) is en dat het rendement risicovol is. Verder is hij sceptisch over de decentralisatie en het gebrek aan toezicht. Het hele interview kun je hier (achter de betaalmuur) lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen