Square maakt binnenkort een hardware wallet voor je Bitcoin

Crypto Mark Hofman 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Square gaat een hardware wallet maken voor Bitcoin. Dat maakt de Hardware Lead van het bedrijf, Jesse Dorogusker, bekend. Eerder liet de CEO van het bedrijf, Jack Dorsey, al weten dat het bedrijf de ambitie had. Inmiddels heeft het bedrijf besloten om er werk van te maken.

De aankondiging is alles behalve verrassend, gezien Jack Dorsey zelf helemaal weg is van Bitcoin. Zo luidt zijn bio op Twitter slechts #bitcoin en heeft zelfs aangegeven dat hij aan de crypto zou werken als hij zijn huidige functies niet had gehad.

Square bouwt hardware wallet voor Bitcoin

Op 4 juni liet CEO Jack Dorsey, uiteraard op Twitter, al weten dat de plannen voor Square er waren. Destijds zei hij:

“Square zit eraan te denken om een hardware wallet te maken voor Bitcoin. Als we besluiten het te doen, dan moeten het project volledig openbaar worden. Van software tot aan hardware en in samenwerking met de community.”

Destijds deelde Dorsey al wat ideetjes en vroeg hij om de feedback van de community. De reacties lijken dusdanig goed te zijn geweest dat daarna besloten is het project voort te zetten. Jesse Dorogusker, de Hardware Lead van Square, bevestigt de komst van de Bitcoin wallet in een tweet.

Jack Dorsey: dat is toch die man van Twitter?

Jack Dorsey is inderdaad niet alleen de CEO van Square, maar ook de CEO van Twitter. In 2009 richtte hij, samen met Jim McKelvey, het bedrijf op. In 2010 verscheen het eerste platform. Inmiddels is Square uitgegroeid tot een grootmacht op het gebied van financiële diensten en digitale betaalmogelijkheden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Square zich bezigheid met crypto. Het bedrijf introduceerde eerder al de Square Cash App, waarmee het al mogelijk is om Bitcoin te kopen en te verkopen. Wanneer het bedrijf de volgende stap zet, met de hardware wallet, is nog niet bekend.

Bitcoin update: Weer Chinese tik voor Bitcoin prijs, John Bollinger ziet…

Het bedrijf gaat er in ieder geval mee beginnen, maar wanneer het product ook echt op de markt komt weten we niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen