Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 17 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze elektrische fiets van BMW ga je nog harder

Hoewel niemand nog echt weet of e-bikes het helemaal gaan maken, verschijnen er toch telkens weer nieuwe exemplaren op de markt.  Ook BMW doet driftig mee in de elektrische fiets arena en zet met het laatste Active Hybrid e-bike model een beest van een fiets neer. Het woord Hybrid in de naam betekent echter niet dat je ook een verbrandingsmotor krijgt. Wat het wel betekent is dat je op deze fiets niet op je lauweren kunt rusten en zelf toch ook zult moeten meetrappen.

Hybrid betekent ook zelf trappen

Als je namelijk zelf geen moeite doet, doet de elektrische fiets ook niks. Het is pas wanneer je begint met fietsen dat je de kracht van de Active Hybrid ontdekt. De 250 watt elektrische motor merkt dat je je steentje bijdraagt en kan je fietskracht vergroten met 50 tot 275 procent. Op deze manier krijg je het beste van beide werelden en kun je alsnog oldschool genieten van je fietstocht, terwijl het je toch minder moeite kost dan op een normale fiets. De motor kun je sowieso aan en uit schakelen, zodat je zelf kunt bepalen of je wel of niet een boost wilt.

BMW Hybrid Active e-bike

Active Hybrid e-bike lijkt op normale fiets

De batterij van BMW’s e-bike heeft een rijbereik van bijna 100 km, waarmee je behoorlijk wat kunt rondfietsen. Helaas ben je daarna aangewezen op je eigen fitheid. Maar gelukkig zie je er niet vreemd uit, wanneer je op je slakkengangetje voorbij rijdt op de elektrische fiets. Je kunt namelijk nauwelijks zien dat het een e-bike is. De motor en batterij zijn subtiel weggewerkt in het frame, zodat het lijkt alsof je gewoon een wat robuustere fiets hebt.

BMW Hybrid Active e-bike

Ook je smartphone kan aangesloten worden

De fiets komt met een microUSB poort en ondersteunt Bluetooth, zodat je je smartphone kunt aansluiten. Wat je dan precies met je smartphone zou kunnen doen wordt niet erg duidelijk uit het persbericht van BMW. Maar het zal vast één of andere toegevoegde waarde hebben. Misschien dat de fiets je telefoon oplaadt terwijl je rijdt.

BMW Hybrid Active e-bike

Elektrische fiets met een pittige prijs

De BMW Active Hybrid e-bike is beschikbaar bij geselecteerde BMW dealers. Online is hij ook te bestellen via bmwshop.ekris.nl voor 3.410 euro. Wel een behoorlijk prijzige fiets, maar bij lange afstanden met tegenwind is het je beste maatje.

Een wat meer opvallende elektrische fiets is de HPC Revolution X. Hier zijn de motor en accu niet onopvallend weggewerkt, maar worden ze juist extra geaccentueerd. Het grote voordeel van de fiets is dat je hem naar hartelust kunt customizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BMW

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!