Call of Duty: Warzone gaat straks minder ruimte innemen op je hardeschijf

Games Jelle van Es 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Call of Duty-reeks is heerlijk om te spelen. Of het nou Call of Duty: Warzone is of Call of Duty Black Ops: Cold War. het enige nadeel van de games? Ze nemen een enorme hoeveelheid GB’s op je hardeschijf in. Daar wordt nu eindelijk iets aan gedaan.

En dat mag ook wel. Want met name Call of Duty: Warzone was zo groot geworden dat je niet meer de verschillende Call of Duty-games kon spelen op je oude PlayStation 4. Dat moet nu aangepakt worden.

Call of Duty: Warzone wordt kleiner

Vandaag moet Season 2 Reloaded uitkomen voor Call of Duty: Warzone en Black Ops: Cold War. Deze komt uiteraard met een lading aan verbeteringen. Maar belangrijker is dat het een minder grote aanslag is op de hardeschijf. Volgens het persbericht is de data geoptimaliseerd. Of je nou de combinatie hebt tussen Modern Warfare/Warzone of Warzone los hebt gedownload, de hoeveelheid ruimte op je hardeschijf wordt een stuk minder. het grootste verschil ga je overigens zien op de Xbox, maar ook op de PlayStation ga je ruimte krijgen om een extra game er op te gooien. Dit is het aantal GB dat dankzij de nieuwe update wordt vrijgespeeld:

Overigens moet je wel eerst een grote update downloaden. Als je alleen Call of Duty Black Ops: Cold War hebt, moet je tussen de 7,4 en 14,18 GB downloaden. Als je enkel Warzone hebt, dan moet je tussen de 52 en 57,8 GB downloaden. Na installatie zal de hoeveelheid data op je hardeschijf weer aangepast gaan worden, maar je bent dan eerst wel even bezig.

Call of Duty WWII: Vanguard zou de nieuwe COD gaan worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen