Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt. BTC door $ 50 K, spijt V. Buterin

Het is weer lunchtijd, dus tijd om onze crypto lunch te serveren. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe de Bitcoin door $ 50.000,- ging en waar Ethereum oprichter Vitalik Buterin spijt van heeft als het over Ethereum gaat.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen cryptomunten stijgen ook snel

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.089,92 ($ 49.843,43). Dit is 4,52% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook de prijs van andere cryptomunten uit de top 25 stijgt snel. Op Avalanche (AVAX), dat 1,27% verliest en stable coins na zien we alleen groene cijfers op het digitale koersenbord. Snelste stijger is Polkadot (DOT) met 7,14%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen zien.

Prijs Bitcoin schoot vanmorgen door $ 50.000,-. Wat nu?

Vanmorgen schoot de prijs van de Bitcoin door $ 50.000,- en inmiddels ligt de koers daar iets onder. Het is de tweede keer in een maand (ook op 23 augustus schoot de koers door $ 50.000,-) dat de koers deze psychologische barrière breekt. De vorige keer bleek de weerstand te groot en volgde er een fikse correctie. De vraag is natuurlijk hoe dat deze keer verloopt.

Zoals we eerder al benoemden is september historisch gezien een zwakke maand voor Bitcoin, maar zijn er morgen een aantal bullish ontwikkelingen te verwachten. Er lijkt dan ook ruimte om de koers op korte termijn op of zelfs boven $ 50.000,- te houden. Daarna zien veel modellen toch een correctie en wordt er rekening gehouden met een daling tot ‘laag in de $ 40.000,-“. Daarmee zien we dat het zeker mogelijk is om winst te behalen, maar dat er ook reden tot twijfel is. Het is dus verstandig om de koers goed te volgen en je voor te bereiden op handelen in onzekere omstandigheden. Hier vertelden onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder al meer over.

Vitalik Buterin onthult: spijt van oprichting Ethereum (ETH)

Gisteren hield Vitalik Buterin op Twitter een ‘ask-me-anything’ sessie. Zoals de naam al zegt mochten Tweeps van alles vragen aan de Ethereum (ETH) oprichter. Een van de vragen leidde tot een verrassend antwoord. De vraag of Vitalik Buterin één ding kon noemen waar hij spijt van had in relatie tot Ethereum (ETH).

Het antwoord was de oprichting. Daarmee bedoelde hij uiteraard niet dat hij Ethereum (ETH) liever niet had opgericht maar wel dat hij het proces anders had moeten doen. Hij koos namelijk voor 8 medeoprichters: Mihai Alisie, Anthony Di Iorio, Jeffrey Wilcke, Charles Hoskinson, Amir Chetrit, Joseph Lubin en Gavin Wood. Veel van hen waren of werden later bekende cryptonamen, maar toch vindt Buterin dat hij niet selectief genoeg geweest is in zijn keuze.

Er ontstond namelijk in de groep een groot conflict over de vraag of Ethereum een commercieel project moest worden of niet. In een vervolgantwoord geeft Vitalik Buterin vilein aan waar de schoen volgens hem wrong.

 

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Overigens heeft hij van de munt zelf geen spijt en dat is ook vandaag niet nodig. Op dit moment noteert de live Ethereum (ETH) koers $ 3.749,14. Dit si 5,91% hoger dan gisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!