Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 sep 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt. ETH kritiek, Elon Musk afgetroefd

Ook bij deze wat late crypto lunch bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen voor top 25 cryptomunten. Ook bekijken we kritiek op Ethereum (ETH) en de gevolgen. Tot slot zien we hoe slimme developers Elon Musk aftroeven. Dat is gelijk een waarschuwing voor beleggers.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.324,87 ($ 47.6015,88). Dit is 3,61% hoger dan tijdens de crypto update van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief. Op een enkele uitzondering na zien we alleen groene koersen. We zien de uitzonderingen vooral bij de DeFi munten. Cosmos (ATOM) leidt het grootste verlies met 5,98%. De teruggang in dit segment wordt zo goed als zeker veroorzaakt door de problemen die we gisteravond bij Solana (SOL) zagen. Het mainnet is inmiddels weer operationeel, maar de cryptomunt noteert nog altijd een verlies van 4,63%.

Van de winstgevende crypto munten presteert Chainlink (LINK) het beste met een stijging van 13,29%. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen bekijken.

Kritiek op Ethereum (ETH), uittocht ontwikkelaars, maar slotsom bullish?

Na de London hard fork zou Ethereum klaar zijn voor de toekomst. Men zou de hoge transactiekosten aanpakken en toewerken naar een afscheid van Proof of Work als verificatiemethode op de Blockchain. Inmiddels blijkt dat de transactiekosten in veel gevallen niet dalen en dat de schaalbaarheid op problemen blijft stuiten. Hierdoor ruilen veel Dapp-ontwikkelaars Ethereum in voor andere blockchains die sneller zijn en lagere transactiekosten rekenen.

Bovendien blijken de gas-vergoedingen (voor het PoS-validatiesysteem) ook hoger te zijn dan menigeen verwachten. Daar tegenover staat dat de decentralisatie groter is dan op concurrerende Blockchains.

Tot slot blijkt dat men inmiddels sinds de update 296.000 ETH verbrand heeft. Dit is meer dan $ 1 miljard aan waarde. Men verwacht dat als ETH2.0 volledig ingevoerd is, de muntvoorraad zodanig is gedaald dat dit gelijk staat aan 3 Bitcoin halvings. Als men de prijseffecten van die halvings op deze crypto loslaat zou er een prijs van $ 150.000,- per Ethereum (ETH) op de borden kunnen komen. Of dit gebeurt is natuurlijk de vraag, maar laten we voorzichtig constateren dat er nog groei in de prijs van deze crypto zit.

Ontwikkelaars troeven Elon Musk af

Toen Elon Musk volop op Twitter bezig was met de koers van de Dogecoin kondigde hij aan dat hij een Shiba Inu (de hond die model staat voor de Doge) had gekocht en dat deze ‘Floki’ zou gaan heten.

Slimme ontwikkelaars telden één en één op en creëerden allerlei tokens met de naam ‘Floki’ erin. Zo speculeerden zij erop dat als Elon Musk over ‘Floki’ zou Twitteren, de bijna gelijknamige munt zou stijgen. Inmiddels bleek die speculatie niet onterecht. Gisteren Tweette Elon Musk namelijk: “Floki has arrived”.

Op de foto was duidelijk zijn nieuwe huisdier te zien, maar desondanks ging menig belegger voor een gokje.

De Shiba Floki Coin noteerde 1.000% winst, Floki Coin volgde met 250% koerswinst, Floki Inu mocht 60% winst noteren en Floki Coin noteerde 25% winst. De vraag is natuurlijk of deze relatief onbekende crypto munten de groei vast kunnen houden. Deze groei is namelijk niet veroorzaakt door ontwikkelingen bij de munt, maar puur door een niet-gerelateerde tweet van Elon Musk. De tijd zal het leren, maar persoonlijk houd ik rekening met komende teleurstellingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt. ETH kritiek, Elon Musk afgetroefd
Sluiten