Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt, let op deze koersniveaus

Tech Robert Kroes 14 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarbij bekijken we de koersniveaus die belangrijk zijn om te bepalen of cryptomunten bullish blijven. Tot slot bekijken we hoe bullish investeerder en ‘shark’ Kevin O’Leary de cryptomarkt ziet.

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin positief net als prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 38.830,35 ($ 45.858,32). Dit is 2,85% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisterenochtend publiceerden.

Ook de rest van de cryptomarkt toont positieve cijfers. Op de stable coins na zien we alleen winsten. De grootste winst is voor Tron (TRX), die met een rendement van 9,58% terug komt in de top 25 cryptomunten. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Hiermee lijkt de markt te herstellen. De vraag is natuurlijk welke koersniveaus van belang zijn om te zien of de diverse cryptomunten bullish blijven.

Deze koersniveaus zijn belangrijk om te zien of cryptomunten bullish blijven

We beginnen uiteraard met de Bitcoin. Zoals we gisteravond al zagen zijn er genoeg signalen om te verwachten dat de koers weer gaat stijgen. Op dit moment beweegt de munt tussen de $ 45.000,- en $ 47.745,-. Als men deze weerstand weet te breken is er ruimte voor verdere groei. Zolang de koers tussen deze grenzen blijft blijft ziet men de markt op korte termijn als neutraal. Als de koers onder deze bodem komt is een verdere verkoopgolf te verwachten en kan de koers dalen tot het steunniveau van $ 42.447,-.

Voor Cardano (ADA) was het ondanks de succesvolle lancering van de Alonzo update een typisch geval van ‘buy the rumor, sell the news’, al hielp de val van de Bitcoin niet mee. Voor de lancering begon de koers al te dalen en dat zette door tot na de lancering. Vandaag zien we dat de Cardano (ADA) koers een licht positief dagresultaat van 0,29% schrijft bij een koers van $ 2,40.  Volgens technische analyses blijven de vooruitzichten gunstig zolang de koers boven $ 2,- beweegt. Als de munt daaronder daalt valt een forse prijsdaling te verwachten, wellicht zelfs tot rond $ 1,30.

Tot slot zien we dat Binance Coin (BNB) momenteel herstelt en een koers van $ 403,60 noteert. Daarmee realiseert ze een resultaat van 2,15% ten opzichte van gisteren. Hiermee lijken de bullish investeerders de overhand te hebben. Op basis van technische analyses zien we namelijk een sterk steunniveau op $ 385,- en blijft de munt daar flink boven. Als de verkoopdruk de prijs onder dit steunniveau drukt is een koersval tot $ 340,- te verwachten.

Al met al lijkt het erop dat de vooruitzichten op korte termijn bullish blijven.

Investeerder en ‘shark’ Kevin O’Leary geeft zijn visie op Bitcoin en crypto

Als we afgaan op de mening van superinvesteerder Kevin O’Leary, ook bekend als ‘shark’ in het programma ‘Shark Tank’, ziet het er ook op lange termijn goed uit voor de crypto-industrie.

In onderstaand interview legt hij uit hoe er triljoenen in de markt kunnen stromen als de SEC Bitcoin en andere cryptomunten erkent als asset. Ook legt hij uit hoe de ‘traditionele’ cryptomunten het volgens hem kunnen afleggen tegen allerlei DeFi-initiatieven. Kortom, hij is dus erg positief. het hele interview zie je hieronder.

Uiteraard blijven we alle ontwikkelingen volgen en daarvan verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen