Crypto update: BTC stijgt, crypto mix. Flash crash tips, CRO & Red Bull

Tech Robert Kroes 20 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we welke crypto getipt worden voor een flash crash. Vervolgens bekijken we of beleggen in Cronos (CRO) rendabel kan zijn. Tot slot hebben we nieuws over een mogelijk nieuw crypto partnerschap van Red Bull.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.476,58 ($ 30.152,16). Dit is 3,93% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

De prijzen van de andere crypto uit de top 25 wisselen momenteel. We zien een aantal rode cijfers. Avalanche (AVAX) verliest momenteel het meest en noteert -5,49%. De grootste winst is op dit moment met + 4,57% voor Litecoin (LTC). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Zijn deze crypto op weg naar een flash crash?

Ondanks de stijgende cryptoprijzen van het moment is voorzichtigheid op zijn plaats. Zo zagen we vanmiddag dat de Bitcoin volgens de Elliott Wave analyse in een correctiefase is. Ook tippen analisten diverse cryptomunten voor een komende flash crash.

Deze lijkt vooral pijnlijk te worden voor de cryptomunten in het DeFi ecosysteem. We hebben het dan over Ethereum (EHT), Cardano (ADA), Solana (SOL) en Avelanche (AVAX).  Ook meme coin Dogecoin (DOGE) behoort tot de ongelukkige kanshebbers. De verwachting van de analisten is gebaseerd op het feit dat de ‘total value locked’ op deze Proof of Stake blockchains door de recente crypto crash flink gedaald is.

On-chain metrics zoals total value locked, het aantal actieve gebruikers, activiteit en handelsvolume daalt sneller dan dat van de Bitcoin. Daarbij zijn de structuren van deze munten verouderd en dus kwetsbaar en deugen en prikkelen de incentives niet genoeg meer. De flash crash kan enorm zijn. Sommige analisten schatten zelfs dat de waarde van de genoemde crypto met 90% kan dalen.

Wel of niet beleggen in Cronos (CRO)?

Nasdaq maakte een uitgebreide analyse van de Cronos (CRO). Deze munt zagen we al een aantal keren als munt met de meeste winst van de dag. Toch vielen er tijdens de crypto crash ook hier zware tikken. Dit zien we onder meer aan het maandresultaat van Cronos (CRO), dat -52,27% bedraagt.

De conclusie is dat het vooralsnog potentie heeft als crypto beurs en platform voor smart contracts. Daar staat tegenover dat er op dit moment geen unieke punten zijn die erop duiden dat deze crypto met kop en schouders boven de smart contracts concurrentie uit zal stijgen. De insiders kunnen de hele Cronos (CRO) review hier lezen. Het lijkt volgens de analisten verstandig om eerste wachten hoe de munt uit de huidige crisis komt, al is het natuurlijk altijd verstandig eigen onderzoek te doen.

We zien vooralsnog dus veel gemengde signalen voor zowel de Bitcoin als de top 25 crypto. Daarom is het verstandig om je voor te bereiden op het handelen in crypto in onzekere omstandigheden.

Dat geldt ook voor investeerders in Shiba Inu (SHIB).

Shiba Inu (SHIB) hint op Red Bull deal, crypto reageert niet

De top van de Shiba Inu (SHIB) organisatie zat vandaag klaarblijkelijk met een delegatie van Red Bull aan tafel. Bij zulke meetings wordt natuurlijk niet (alleen) over het weer gesproken. Er lijkt dan ook iets moois op te bloeien tussen deze twee partijen.

De bijzonder enthousiaste Tweet van de SHIB-topman vermoedt dat er iets moois staat te gebeuren.

Beide partijen hebben nog niets inhoudelijks over hun afspraak en/of een mogelijke deal bekend gemaakt, maar feit is dat Red Bull enorme sponsordeals met meerdere cryptopartijen gemaakt heeft.

Als we de beurswijsheid ‘buy the rumor, sell the news’ moeten geloven zou de Shiba Inu (SHIB) nu aan een koerssprong(etje) begonnen zijn. Wie de live Shiba Inu (SHIB) prijs bekijkt ziet echter een koersdaling.

Alle reden dus om de ontwikkelingen in de cryptomarkt te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen