Crypto update: prijs BTC vlak, crypto mix. SHIB, DOGE, ADA, XRP en ETH

Tech Robert Kroes 1 jun 2022
Leestijd: 6 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates over Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.536,50 ($ 31.669,02). Dit is 0,09% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

De prijzen van de andere crypto uit de top 25 wisselen. Zo zien we een aantal munten een verlies noteren. Avalanche (AVAX) verliest met 4,81% het meest. Daarnaast zien we crypto die wel groene cijfers schrijven. Cardano (ADA) voert deze groep aan met +8,36%. Waarom dit zo is en wat we verder kunnen verwachten zien we hierna. Je kunt alle live cryptoprijzen 24 uur per dag analyseren op de site van Tradeincrypto.com.

Crypto analisten verwachten een rally voor Ethereum (ETH), maar…

Een van de grote gebeurtenissen in crypto dit jaar is de introductie van Ethereum 2.0. Het implementeren van Ethereum Merge is daarin een fikse stap en die wordt bijna genomen. Op 2 juni volgt de eerste upgrade en op 8 juni moet de implementatie compleet zijn.

De voorraad Ethereum (ETH) wordt hiermee met 90% beperkt. Daarmee denken analisten direct aan de koersstijgingen na de Bitcoin halvings. Immers, minder beschikbaarheid leidt tot schaarste en schaarste leidt tot hogere prijzen. Men verwacht dan ook een bull rally van de Ethereum (ETH) prijs. Men verwacht dat er een gigantische bull-run kan ontstaan waarbij prijsdoelen van $ 10.000,- en zelfs $ 25.000,- niet uitgesloten zijn. Ook zien we dat investeerders hierop voorsorteren met long positions.

Er is echter 1 ‘maar’. We hebben vorige week gezien hoe snel investeerders zich terug trekken als er twijfel is over de betrouwbaarheid van de upgrade of als er zich tijdens de upgrade problemen voordoen. In dat geval zal de bull-rally pas uit kunnen breken als die problemen opgelost zijn en moeten we er rekening mee houden dat we eerst een koersdaling zien. Op dit moment noteert de live Ethereum (ETH) prijs $ 1.948,40. Dit is 2,05% lager dan gisteren.

Dit verwachten crypto experts voor de Cardano (ADA) prijs

De Cardano (ADA) prijs stijgt de laatste dagen snel. Hiervoor zijn diverse factoren aan te wijzen. Een van de grote aanjagers is de aankondiging van de Vasil hard fork. Deze wordt vanaf 2 juni op het testnet gelanceerd en zal op 29 juni op het mainnet worden gebracht als alle testen goed gaan.

De Vasil hard fork moet zorgen voor het verlagen van de transactiekosten, het verhogen van de schaalbaarheid en verdere decentralisatie. Eerdere updates zorgden voor een flinke prijsstijging van deze crypto en klaarblijkelijk anticiperen investeerders daarop.

Daarnaast zijn de technische analisten ook enthousiast over een bull rally van deze crypto. De live Cardano (ADA) prijs noteert vandaag $ 0,609. Dit is 8,92% hoger dan gisteren. Toch zien analisten nog meer dan genoeg ruimte voor groei. In onderstaande analyse zie je dat men zelfs rekening houdt met een prijsstijging van 50%.

Ook hier moeten we echter een ‘maar’ inbouwen. Een oud beursgezegde luidt niet voor niets: ‘buy the rumor, sell the news’. Het zou daarmee best kunnen dat er rond 2 en 29 juni een korte dip ontstaat als als de lanceringen daadwerkelijk plaats vinden. Ook problemen in de testfase kunnen de bull-run afremmen. Nu biedt het verleden natuurlijk nooit garanties voor de toekomst, maar de ervaring leert dat dergelijke dips tijdelijk zijn.

Dit zijn de toekomstplannen voor Ripple (XRP). Wat betekent dit voor de prijs?

Door de rechtszaak die de SEC al een tijd tegen Ripple (XRP) voert dwaalt de aandacht vaak af van de ontwikkelingen binnen de organisatie achter de cryptomunt en dat is zonde. Er staat namelijk heel wat te gebeuren als het aan Ripple CEO Brad Garlinghouse ligt.

Zo maakte hij vorige week bekend dat de organisatie plannen aan het maken is voor de periode na de rechtszaak met de SEC. Een van de stappen die ze overwegen is om de aandelenmarkt op te gaan en een IPO voor Ripple (XRP) te plannen.

Vandaag kwam daarbij het nieuws dat Ripple klaarblijkelijk een bruidsschat mee wil geven. Garlinghouse legde aan CNBC uit dat het bedrijf een sterke balanspositie heeft. Deze wil ze gebruiken om in de komende tijd op overname pad te gaan. Men zoekt wereldwijd naar interessante projecten om hun portfolio uit te breiden.

Als we naar de prijsontwikkeling van Ripple (XRP) kijken zien we dat dit een van de weinige crypto is die tijdens de rally van november vorig jaar niet in staat bleek om het koersrecord uit 2018 te breken. Insiders vermoeden dat dit vooral met terughoudendheid te maken heeft aangezien de rechtszaak met de SEC blijft voortslepen. Ook in de rally van de afgelopen dagen speelt deze crypto geen hoofdrol. De live Ripple (XRP) prijs steeg weliswaar met 1,95% naar $ 0,4227, maar het weekresultaat is met +3,99% bescheiden in vergelijking met andere munten. Insiders verwachten dan ook dat een positieve uitkomst van de rechtszaak en een aantal goede overnames een grote bull-rally voor deze munt teweeg kunnen brengen.

Crypto gemeenschappen Dogecoin (DOGE) en Shiba INU (SHIB) onrustig door mysterie en ruzie

Twee van de crypto die op dit moment een verlies noteren zijn Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). De zgn. meme coins hebben te maken met onrustige investeerders door intern gerommel.

Bij de Dogecoin (DOGE) heeft men vooral zorgen over de ruzie tussen Elon Musk en mede-oprichter Jackson Palmer. Palmer, die inmiddels uit het project is en zeer kritisch op de crypto community is, heeft al een tijd hoog oplopende ruzie met Elon Musk en noemt de tech-miljardair zelfs een oplichter. Het punt is dat de zaak nu zo escaleert dat ook co-founder Billy Markus, die inmiddels ook uit het project is, zich ermee bemoeit. Dit moddergooien is natuurlijk niet bevorderlijk voor de reputatie van het project. Ook vrezen investeerders dat Elon Musk afstand neemt door de controverse. De live Dogecoin (DOGE) prijs is $ 0,083 en dat is 2,14% lager dan gisteren.

Ook bij Shiba Inu (SHIB) is er onrust door een oprichter. De anonieme Ryoshi keerde na een jaar stilte ineens terug op social media en de manier waarop was opmerkelijk. Hij (of zij) heeft namelijk alle social media (voornamelijk tweets) en blogs offline gehaald. Daarna kwamen er enige cryptische berichten waaruit blijkt dat het de bedoeling is dat de munt zonder hem verder gaat en decentraliseert.

Wat de exacte plannen zijn of wie zijn plek overneemt is niet duidelijk en dat maakt investeerders nerveus. De dramatische delete-actie helpt daar niet bij. Data laat dan ook zien dat men snel probeert van de investeringen in Shiba Inu af te komen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de live Shiba Inu (SHIB) prijs. Deze bedraagt op dit moment $ 0,00001181. Dit is 3,556% lager dan gisteren rond deze tijd.

We verwachten dat we de komende tijd nog wel het een en ander gaan zien aan ontwikkelingen naar aanleiding van de updates hierboven. Voor ons alle reden om de Bitcoin en crypto markt te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen