Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin & crypto dalen. ADA en Kardashian onder vuur

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarbij bekijken we hoe Cardano (ADA) en Kim Kardashian onder vuur liggen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt in mineur

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 42.067,28 ($ 51.147,97). Dit is 1,20% lager dan gisteren rond lunchtijd en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt is momenteel in mineur. De top 25 cryptoprijzen kleuren voornamelijk rood, al zijn er enkele uitzonderingen. Grootste stijger is Solana (SOL), dat 30,58% winst noteert in 24 uur. Toch wordt er verder vooral verloren. Grootste verliezer is Avalanche (AVAX), dat 13,50% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom de Bitcoin niet bullish is

Gisteravond werd gedacht dat de Bitcoin zou stijgen door het feit dat vanaf vandaag de Bitcoin een legaal betaalmiddel zou zijn in El Salvador. Daarom kan de prijsdaling van dit moment verwarring scheppen. Toch is dat niet nodig. Zo was de Bitcoin tot vanmorgen bullish, maar werd de weerstand rond $ 52.000,- niet overtuigend gebroken. Hierdoor zien we net als gisteren een snelle koersdaling ontstaan. Bovendien is het in El Salvador op dit moment nog vroeg (op het moment van schrijven 4 uur 40 in de ochtend). Het is dus zeker niet uit te sluiten dat er vandaag nog veel volatiliteit te zien zal zijn. Immers, de oude beurswijsheid “buy the rumor, sell the news” moeten we vandaag ook niet vergeten.

Cardano (ADA) onder vuur in aanloop naar Alonzo hard fork

Op 12 september lanceert Cardano (ADA) de Alonzo update en inmiddels is men op het testnet al druk aan het testen. Dat loopt, zoals je op een testnet kunt verwachten, nog niet altijd vlekkeloos. Dit leidt ertoe dat er nogal wat verhalen rondgaan die aan zouden moeten tonen dat de Alonzo update niet zou deugen of nog niet goed genoeg is om live te gaan. Dit doet de de koers van Cardano (ADA) geen goed. Deze verliest op dit moment namelijk 7,83%. Oprichter Charles Hoskinson noemt het echter kwaadsprekerij en wijst erop dat dit eerder ook gebeurde. Ook gaat hij ervan uit dat deze kwaadsprekerij toeneemt naar mate de lancering dichterbij komt. Hij blijft echter vol vertrouwen dus wachten we de ontwikkelingen af.

Heeft Kim Kardashian een cryptofraude gepromoot?

Niet alleen de Amerikaanse, maar ook de Britse financiële toezichthouders volgen de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en cryptomunten met argusogen. Zo wijzen zij erop hoe gemakkelijk de argeloze koper te beïnvloeden is. Als expliciet voorbeeld noemen zij Kim Kardashian. Zij zou met een Insta-post haar loyaliteit naar haar fans ten grabbel hebben gegooid door een post te delen over de Ethereum Max Community (die los staat van cryptomunt Ethereum). De post werd de financiële reclameboodschap met het meeste bereik ook. Ook lichtte men uit dat de munt naar hun mening speculatief was en dat Kardashian haar volgers had verraden voor de commercie.

Verder werden er aan de hand van de reclamespot nog veel meer waarschuwingen gedeeld tegen de risico’s van in Bitcoin en andere crypto beleggen. Voor zover bekend heeft Kim Kardashian zelf nog niet gereageerd op deze beschuldigende verklaringen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!